Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan 'İncirlik Üssü' açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanı'nın İncirlik ziyaretine izin verilmemesiyle ilgili "Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" ifadesini kullandı.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ankara'yı ziyaret eden Malta DışiÅŸleri Bakanı George ile görüştü.

Görüşme sornası iki bakan kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında ÇavuÅŸoÄŸlu'na Almanya Savunma Bakanlığı Ralf Brauksiepe'nin Ä°ncirlik üssündeki Alman tesislerini ziyaretine izin verilmemesine yönelik deÄŸerlendirmesi soruldu.

Siyasilerin Ä°ncirlik Ãœssü'ne yapacağı ziyaretin uygun görülmediÄŸini söyleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, "Olayın özü budur. EÄŸer askeri teknik ekip Almanya'dan gelmek isterse burada da zaten konuÅŸlu askerleri var ama onun dışındaki kiÅŸilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" diye konuÅŸtu.

"AB SÖZÜNÜ TUTMALI"

AB ile müzakerelere de değinen Çavuşoğlu, "Terörle ilgili kanunlarda değişiklik yapamayız. Bunu açıkça söyledik" dedi.

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Halkımızda AB'nin sözünde durmaması nedeniyle bir güven bunalımı var. Bu kadar Türkiye karşıtlığının olduğu bir yerde bizim daha fazla adım atmamızı ya da gözden geçirmemizi istiyorlar

Türkiye, (AB ile) müzakereler tamamladıktan sonra tabi ki halka soracak, halkımıza soracağız. Biz gücümüzü milletimizden, halkımızdan alıyoruz. Bu tıkanma olduÄŸu zamanlar için de geçerli.

Şu anda müzakere süreci eğer tıkanırsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemek
istediği, bundan sonra nasıl devam edeceğimizi de halkımıza gayet
sorabiliriz. Bizim açıklamalarımız tehdit deÄŸil, bu Türkiye'nin hayati kararlar alırken halkına baÅŸvurmasıdır.

Önümüzdeki toplantılarda aklı selim hakim olacaktır. Müzakereye başlamayan ülkelere bile vize serbestisi verildi, bizim vatandaşlarımız da bunu hak ediyor. Avrupa Birliği verdiği sözleri tutmalı."

"GAZZE ŞARTINDAN VAZGEÇMEYİZ"

İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan görüşmelerde Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması şartından vazgeçilmediğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Görüşme olduktan sonra açıklama yaparız. Türkiye'nin 3 şarttan birisi olan Gazze'ye yönelik blokajın kaldırılmasından vazgeçtiğini söylemek yanlış.

Biz Filistinli kardeÅŸlerimizi yalnız bırakmayız. Ne Hamas'ı müzakere konusu yaparız ne de Gazze'ye yönelik ambargoların kalkmasından vazgeçeriz. Bu ÅŸartların yerine getirilmesi gerekiyor. 

Zulüm altında yaÅŸayan insanlara desteklerimizi nasıl ulaÅŸtırırız bunu Ä°srail ile görüşüyoruz. Bu ÅŸartımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyiz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.