Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den Vural'ın istifasına ilk yorum!

MHP’de kongre karmaşası sürerken dün Oktay Vural’ın sürpriz istifası siyasetin ana gündemi oldu. Oktay Vural'ın istifa kararını ilk olarak Devlet Bahçeli'ye ilettiği, Bahçeli'nin ise Oktay Vural'a “sen zaten kararını çoktan vermiştin, hayırlısı olsun” dediği iddia edildi.



Muhaliflerin 656 noter tasdikli delegeyle 19 Haziran’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi kongre sonrasında deÄŸerlendirme yapan Vural, MHP Grup BaÅŸkanvekilliÄŸi görevini bıraktı. MHP’de “Meral AkÅŸener’in saflarına mı katılacak ya da genel baÅŸkan adayı mı olacak?” sorusuna yanıt aranırken, Vural cephende adaylığın daha ağır bastığı öğrenildi. Vural ise bu konuda, “DeÄŸerlendirmemizi daha sonra yaparız”yanıtını verdi.

1 KASIM SONRASI KOPTU

1 Kasım genel seçimlerinden sonra siyasi partiler içerisinde en büyük tartışma MHP içinde yaÅŸanmıştı. Parti içi muhalefete karşı bazı milletvekillerinin ‘Kurultay 18 Mart 2018’dir” baÅŸlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuÄŸu iddia edilmiÅŸti.

Vural’ın yakın çevresine  “Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok” dediÄŸi kamuoyuna yansımıştı. “Bir karar aldım ancak bu noktada Genel BaÅŸkan’ın tutumu kararı netleÅŸtirecek” dediÄŸi de ileri sürülmüştü. Vural, 20 Nisan tarihinde, kiÅŸisel Facebook ve Twitter hesabından “genel merkezin kurultay sürecinde tutumunu eleÅŸtiren” açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalar büyük yankı uyandırmış ve Vural’ın muhaliflerin safına geçeceÄŸi iddiaları ortaya atılmıştı.

Oktay Vural’ın bu açıklamaları MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’ye sorulmuÅŸ ve “Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay Bey çok deÄŸerli bir kardeÅŸimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup baÅŸkanvekilidir. Onunla aramızda soÄŸukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz” demiÅŸti.

İLK BAHÇELİ'YE SÖYLEDİ

Vural, istifa kararını ilk olarak Bahçeli’ye açıkladı. Vural istifa etmeden önce, önceki günü MHP Grup toplantısı sonrasında Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşmede Vural gidiÅŸattan duyduÄŸu rahatsızlığı aktardı Bahçeli de “sen zaten kararını çoktan vermiÅŸtin, hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

MHP kulislerinde Vural’ın, Bahçeli’nin 17 Haziran’da Ä°zmir’de delegelerle yaptığı iftarda “Bahçeli’yi karşılamadığı, Bahçeli’nin de bu duruma tepkili olduÄŸu ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.