Sosyal Medya

Dünya

Çocuklara zorla hırsızlık yaptıran çete ortaya çıkarıldı

Hollanda polisinin ortaya çıkardığı uluslararası çetenin üyesi oldukları belirtilen 2 kişi, İspanya'da gözaltına alındı



Hollanda polisinin, küçük yaştaki çocuklara zorla hırsızlık ve dilencilik yaptırdığı belirtilen uluslararası bir suç ağını ortaya çıkardığı bildirildi.

Polis teÅŸkilatından yapılan açıklamada, çocukları hırsızlık yapmaya zorlayan örgütün üyesi oldukları belirtilen 2 kiÅŸi, Ä°spanya’da gözaltına alındı.

Polisten verilen bilgiye göre, bu konudaki araÅŸtırmalar geçen sene baÅŸladı. Amsterdam’da benzer çocukların hırsızlık yaparken yakalanmaları üzerine araÅŸtırmalarını derinleÅŸtiren polis, ilgili suç örgütüne ait izlere ulaÅŸtı.

Örgütün Hollanda dışında Ä°spanya, Avusturya, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da da aktif olduÄŸunun tespit edilmesinden sonra araÅŸtırmaya bu ülke polis teÅŸkilatları da dahil oldu.

Yürütülen çalışmalar sonucu Ä°spanya’nın Barcelona kentinde 15 Haziran’da söz konusu suç örgütü üyesi olduklarından şüphelenilen 46 yaşındaki bir kadın ile 49 yaşındaki bir erkeÄŸin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis, Barcelona’da kötü koÅŸullarda yaÅŸamak zorunda kalan 0-15 yaÅŸ arası 6 çocuÄŸun da operasyon kapsamında kurtarıldığını açıkladı.

Ä°nsan kaçakçılığı ve çocuk istismarı suçlamasıyla gözaltına alınan DoÄŸu Avrupa kökenli zanlıların Hollanda’ya getirilerek yargılanmaları bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.