Sosyal Medya

Güncel

Oktay Vural da artık muhalif

Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun süredir beklenen oldu. Grup Başkan Vekili Oktay Vural muhaliflerle birlikte hareket etmek üzere bu görevinden istifa etti. Vural ile hareket eden il başkanları da var.



Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay ve yönetim deÄŸiÅŸikliÄŸi tartışmaları sürerken partinin Meclis’te grup baÅŸkanvekilliÄŸi görevini yürüten Oktay Vural da muhalefete katıldı. Vural, grup baÅŸkanvekilliÄŸinden istifa etti. Oktay Vural’ın Meral AkÅŸener ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Vural’ın muhaliflerle birlikte hareket edeceÄŸi bir süredir MHP kulislerinde konuÅŸuluyordu. Ancak bundan bir süre önce Al Jazeera’nin muhalefete katılacağını iddialarını sorduÄŸu Vural, “Bu konuları konuÅŸmak istemediÄŸini” söylemiÅŸti.

Vural’ın bir süredir muhalefete yakın durduÄŸu ancak 19 Haziran Pazar günü yapılan kurultayı, delegenin burada göstereceÄŸi iradeyi ve Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili yapacağı deÄŸerlendirmeyi beklediÄŸi öğrenildi. Salı günü grup toplantısından sonra Oktay Vural’ın Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve kararını ilettiÄŸi öğrenildi.

 
 
 

Bahçeli sahip çıkmıştı

Oktay Vural’ın muhalefete yakın duruÅŸu ile ilgili gelen bilgiler aylar öncesine dayanıyor. Muhalefet ile Genel Merkez arasındaki tartışmalarda üslubun sertleÅŸtiÄŸi bir dönemde Vural, sosyal medyada kullandığı ifadelerle soru iÅŸaretleri yaratmıştı.

“Ahlakçılık ve ÅŸahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluÅŸturma ve derinleÅŸtirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiÄŸi açıktır. Bu tartışmaların derinleÅŸmesini geleceÄŸe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”

Ancak son olarak konu, Vural’ın milletvekilleri tarafından Genel BaÅŸkan Bahçeli’ye destek için hazırlanan bildiriye imza atmadığı iddiasıyla alevlendi. 3 Mayıs tarihinde bu iddiaların sorulması üzerine Devlet Bahçeli ise gazetecileri ortalığı karıştırmakla suçlamıştı.

“Oktay bey çok deÄŸerli bir kardeÅŸimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup baÅŸkanvekilidir. Onunla aramızda soÄŸukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi karmakarışık ediyorsunuz. Åžimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak. Basın demek Türkiye’yi inkâr etmek mi demektir?”

Meral AkÅŸener ise bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Oktay bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeÅŸim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eÅŸi TuÄŸba kız kardeÅŸim gibiydi. Onun için ben Oktay beyi rahat bıraktım. Henüz bir görüşmem olmadı.” demiÅŸti.

Vural’ın anlamı

Parti grubunda bir süredir milletvekillerini dinleyen Oktay Vural’ın beraberinde baÅŸka isimlerle muhalefete katılmasının MHP grubunda nasıl bir etki yaratacağı ÅŸimdilik bilinmiyor. Ancak Vural, basınla iletiÅŸimi genellikle yazılı açıklamalar üzerinden kuran Milliyetçi Hareket Partisi’nin en tanınmış siyasi figürlerinden biri.

Uzun süredir Partinin Grup BaÅŸkanvekilliÄŸini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmiÅŸti. Vural, MHP’nin koalisyon ile iktidara geldiÄŸi hükümette UlaÅŸtırma Bakanlığı da yapmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.