Sosyal Medya

Güncel

Amanos saldırganı PKK'lılara rekor ceza

Amanos'ta 10 asker ve 4 polisi katleden 9 PKK mensubuna 26 ağırlaştırılmış müebbet ve yaklaşık 1500 yıl hapis cezası verildi



Hatay'ın Ä°skenderun ve Dörtyol Ä°lçeleri'nde düzenledikleri saldırılarla 10 asker ve 4 polisin katledilmesi olaylarının faili olarak yargılanan ve ’PKK’nın Amanos cellatları’ olarak tanımlanan 9 PKK’lıya toplam 26 ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve yaklaşık 1500 yıl hapis cezası verildi.
 
Ä°skenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan sanıklar Kenan Yıldızbakan, Bayram Daimi, Mehmet Ataman, Musa Ataman, Mehmet Åžah Çetinkaya, Hamdusena Sayan, Mahmut Nergiz, Barış Kızılçay, Cengiz Nergiz ile ilgili mahkeme heyeti kararını verdi.
 
Amanos bölge sorumlusu 'Sefkan Amed’ kod adlı Cengiz Nergiz 14, 'Fırat Siverek’ kod adlı Kenan Yıldızbakan 10 ve 'Erdal Zaza’ kod adlı Bayram Daimi 2 kez olmak üzere ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile yüzlerce yıl hapis cezasına çarptırıldı. DiÄŸer PKK’lılar da çeÅŸitli hapis cezalarına mahkum edildi.
 
Mersin’de yakalanan PKK’lılar 2009 yılında Dörtyol Ä°lçesi'nde Domuzdamı mevkiinde; 30 Mayıs 2010’da Ä°skenderun’da Åžehit Er Remzi Ä°lboÄŸa Kışlası’na askerlerin nöbet deÄŸiÅŸimi sırasında ve 2010 yılında yine Dörtyol’da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açmış, saldırılarda toplam 10 asker ve 4 polis hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.