Sosyal Medya

Dünya

İngilizleri korkutmak için meclis kavgasını montajladılar

İngiltere'de kritik AB referandumu öncesi, Türkiye'nin AB üyeliğiyle seçmenleri korkutmayı hedefleyen ayrılık yanlıları, TBMM'deki dokunulmazlık komisyonunda gerçekleşen kavgayı montajlayarak arka fona kadın çığlıkları ve cam kırılması sesleri ekledi.



İngiltere'de Türkiye Meclisi'nde meydana gelen kavgayı fırsat bilen muhalif gruplar Türkiye'nin AB üyeliğiyle seçmenleri korkutmak için kavga görüntülerine çığlık efektleri ve kırılan bardak seslerini ekleyerek dünya çapında yankı uyandırdı.
 
TBMM'deki dokunulmazlık komisyonunda milletvekillerinin birbiriyle kavga ederken çekilen görüntülerine ses efektleri ekleyerek görüntüleri olduÄŸudan dramatize eden muhalif gruplar, Ä°ngiliz The Independent gazetesinde haber oldu. 
 
İngiliz The Independent gazetesi görüntülerin orijinalini oynanmış haliyle kıyasladığında birbirinden çarpıcı gerçekler meydana çıktı. En önemli ayrıntı ise oynanmış videoda bir kadının çığlık sesleri dikkat çekiyor. Bu kadın çığlığı ise orijinal görüntülerde mevcut değil.
 
 
BARDAK SESİ VE KADIN ÇIĞLIĞI EKLENMİŞ
 
İngiltere'de kritik AB referandumu öncesinde, Independent gazetesinin verdiği habere göre, Türkiye'nin AB üyeliğiyle seçmenleri korkutmaya çalışan ayrılıkçılar, TBMM'deki dokunulmazlık komisyonunda gerçekleşen kavgaya özel bir programla montajlanmış kadın çığlığı ses efekti eklemiş. Film yapımcılarının da sıklıkla kullandığı çığlık seslerinin efektleri Youtube kanalı üzerinden de "Scream 6: woman medium perspective panicked shrieks of fear" başlığı altında bulmak mümkün. Videonun ilerleyen bölümlerinde ise kırılan bardak sesleri de efekt olarak eklenmiş.
 
Brexit yanlılarının kampanya yetkilileri, videoyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.
 

16-06/21/screenshot_5.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.