Sosyal Medya

Güncel

Özbek Hoca cinayetinde karar çıktı

Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Özbek’i öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Eldar Aslan'ın müebbet hapislerine karar verildi.



Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Özbek’i öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Eldar Aslan, “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 1 yıl 6’ÅŸar ay hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme, piÅŸmanlık belirtisi görmediÄŸi gerekçesi ile her iki sanığın cezasından da herhangi bir indirime gitmedi.

Zeytinburnu’nda 10 Aralık 2014 tarihinde Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Özbek’i, Ä°hsan Ä°lmi Hizmetleri ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi’nin giriÅŸinde sırtından silahla vurarak öldürdükleri gerekçesi ile tutuklu yargılanan Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Rusya doÄŸumlu Türk vatandaşı Eldar Aslan’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruÅŸmasına tutuklu sanıklar Sobir Shukurov ile Eldar Aslan ve avukatları ile Abdulah Özbek’in eski eÅŸi Emine Demir ve Avukatı Ömer Yüzgül katıldılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.