Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan yeni bir 'IŞİD saldıracaktı' iddiası

İran İstihbarat Bakanlığı, IŞİD'in İran'a yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladığı büyük bir saldırıyı engellediklerini açıkladı.



İran İstihbarat Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada İran'a yönelik "bugüne kadarki en büyük terörist" saldırının engellendiğini bildirdi.

16 HAZÄ°RAN'DA SALDIRACAKLARDI

İstihbarat Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada IŞİD'in, Hz. Hatice'nin ölüm yıl dönümüne denk gelen 16 Haziran'daki anma törenlerine yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca IŞİD üyesi olduğu düşünülen çok sayıda kişinin tutuklandığı, bomba ve patlayıcıların ele geçirildiği ifade edildi.

"Ülkenin önemli merkezlerinde bombaların patlatılması planlanıyordu" denilen ve konu hakkında daha fazla detay verilmeyen açıklamada İran halkından IŞİD saldırısını ortaya çıkaran istihbarat elemanlarına duacı olması istendi.

BENZER Ä°DDÄ°ALAR SIK SIK DÄ°LE GETÄ°RÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

İranlı yetkililer bu olaydan önce de sık sık IŞİD'in İran'a yönelik saldırı planlarını ortaya çıkardıklarını ve çok sayıda şüpheliyi tutukladığını söylemiş ancak hiç bir iddiayı delillendirememişlerdi.

IŞİD'in Avrupa ve bölge ülkelerine saldırılar gerçekleştirirken İran'da bugüne kadar herhangi bir saldırı gerçekleştirmemiş olması İran'ın bu yeni iddiasını da şüpheli hale getiriyor.
 
kaynak: timeturk.com
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.