Sosyal Medya

Güncel

Camilerin kapıları çocuklara açıldı

Yaz Kur'an Kursları, okulların tatil olmasının ardından tüm yurtta öğrencilerin yoğun ilgisiyle başladı. Diyanet’in “Gel bu yaz Kur’an'ı gönlüne yaz” sloganıyla davet ettiği kurslarda, yaklaşık 5 milyon öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor.



Bu yıl Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nın “Bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz” temasıyla düzenlediÄŸi yaz Kur'an kursları, tüm yurtta aynı anda baÅŸladı. MuÅŸ'taki açılışa Ä°l Müftüsü Alettin Bozkurt, müftülük çalışanları, cami imamları, öğrenci velileri ve çok sayıda kız ile erkek öğrenci katıldı. Diyarbakır'da bin 700 noktada baÅŸlayan Kur'an eÄŸitimine yoÄŸun talep olduÄŸu gözlendi. PKK'lı teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmalarının devam ettiÄŸi bazı mahallelerdeki 10 camide ise hizmet verilemedi. Anne ve babalara çocuklarını kurslara teÅŸvik etmeleri çaÄŸrısında bulunan Diyarbakır Ä°l Müftüsü Burhan Ä°ÅŸliyen, “26 AÄŸustos'a kadar anne babaların çocuklarının devamını takip etmelerini istiyoruz. Çocukları teÅŸvik etme, ödüllendirme anlamında hocalarına yardım etsinler” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Şırnak Silopi'de kursun ilk gününde çocuklar camilere akın etti. Silopi Ä°lçe Müftüsü Hüseyin Elçi Kur'an Kursu verilen camileri ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti.

KUR'AN OKUMAK GÃœZEL

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde okulların tatil olmasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere yönelik Yaz Kur'an Kursları açıldı. Ä°lçe Müftüsü Mustafa Arda, "Yaz Kuran Kurslarının Birinci dönemi 20 Haziran, 08 Temmuz 2016, ikinci dönemi: 11 Temmuz, 29 Temmuz 2016, üçüncü dönemi: 01 AÄŸustos, 19 AÄŸustos 2016 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek olup, kurslarda Kur'an ı Kerim, Ä°badet, Ä°tikat, Siyer, Ahlak, ilmihal bilgileri ile sure ve dualar ezberletilip okutulacaktır" dedi. Kursa baÅŸlayan çocuklardan Muhammed ÖzoÄŸlu, daha önce de Kur'an kursuna geldiÄŸini anlatarak, “Allah, nasip ederse bu hafta Kur'an-ı Kerim'e geçeceÄŸim. Hocalarımız çok disiplinli. Bize güzel öğretiyorlar. ArkadaÅŸlarıma da bu kursu tavsiye ediyorum. 3 yıldır kursa katılıyorum. Kur'an okumak güzel” diye konuÅŸtu.

Kursa gelene hediye

Diyarbakır Sur Hanzade Camii'nin imamı Mevlüt Yıldız, kurs kapsamında çocuklara çeşitli hediyeler de vereceklerine işaret ederken, çocuklarla oyun oynayacaklarını, yarışmalar düzenleyeceklerini vurguladı. Yıldız, ilk gün olmasına rağmen 100'ü aşkın öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu sayının ilerleyen günlerde 200'e ulaşacağını aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.