Sosyal Medya

Güncel

Gezi Derneği, Kültür Bakanlığı üyelerini Taksim'e çağırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı ile ilgili son çıkışının ardından, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Gezi Parkı'na ilişkin aleyhte karar veren Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu üyelerini, aileleri ile birlikte parka davet etti.



Geçen Cumartesi günü ‘Antik ÇaÄŸdan 21. Yüzyıla Ä°stanbul' etkinliÄŸinde konuÅŸan ErdoÄŸan, “BaÅŸkanada söylüyorum. Cesur olacağız. Özellikle Taksim'e o tarihi eseri yapacağız. Bir diÄŸeri de maksem. Orda bir Selahattin Camii yerleÅŸmesi lazım. Bir diÄŸeri de AKM. Oraya dev bir operas binasını yerleÅŸtirmek suretiyle "bizim sanat anlayışımız bu" dememiz lazım” demiÅŸti.

Bunun üzerine açıklama yapan Gezi Parkı DerneÄŸi, Kültür Bakanlığı Ä°stanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, “Taksim Gezisi'nin ve bunların oluÅŸturduÄŸu aksta bulunan Atatürk kültür Merkezi'nin birbirinden ayrılmaz ve Taksim Cumhuriyet Alanı ile bir bütün olduÄŸu yönüyle anılan bu anıtların tümünün korunması gerektiÄŸine” ÅŸeklindeki ifadelerin yer aldığı kararını paylaÅŸtı. Dernek bu karara reddeden, Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu üyelerini, aileleri ile birlikte bir gün geçirmek için Gezi Parkı'na davet etti.

İşte o açıklama ve karar:

14_3

15_3

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.