Sosyal Medya

Güncel

Terör örgütü PKK Kandil'i boşaltıyor

Hava harekatlarıyla iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın Kandil'i terk etmeye hazırlandığı öğrenildi.



Terör örgütü PKK’nın yeni hain planı deÅŸifre oldu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ardı ardına süren operasyonlarıyla büyük darbe yiyen PKK terör örgütü iyice köşeye sıkıştı. Bölücü örgütün bunun üzerine yıllardır merkez olarak kullandığı Kandil’i terk etmeye hazırlandığı öğrenildi. Kendine yeni yer arayışında olan PKK’nın yeni hedefinin Süleymaniye-Halepçe hattına yerleÅŸmek olduÄŸu ortaya çıktı. PKK ve KCK’nın bölgedeki Åžii HaÅŸdi Åžabi milisleriyle müttefiklik kurarak bu planı gerçekleÅŸtirmeyi hedefledikleri belirlendi.

BAYIK 4 KEZ GÖRÜŞTÜ

PKK bugüne kadar hiçbir koÅŸulda anlaÅŸamadıkları Åžiilerle iÅŸbirliÄŸine girme kararı aldı. Kanlı terör örgütünün elebaÅŸlarından Cemil Bayık’ın, Åžii HaÅŸdi Åžabi milislerinin üst düzey yöneticileriyle 4 kez görüşme gerçekleÅŸtirdi.

ŞİİLERDEN PARA VE LOJİSTİK DESTEĞİ

Görüşmeler sonucunda Halepçe ve Süleymaniye vilayeti çevresinde PKK birliklerinin kurulması ve HaÅŸdi Åžabi’nin de desteklemesi kararlaÅŸtırıldı. Åžiiler PKK’ya silah, lojistik ve mali destek saÄŸlayacaklar. PKK’nın yeni planı çerçevesinde ilk etapta 500 PKK’lı Süleymaniye’de kurulacak olan kampa yerleÅŸtirilecek.

 

 

Kaynak: AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.