Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ÅŸte PKK/YPG'nin yeni hedefi!

DAEŞ'in kontrolündeki Münbiç'in merkezine doğru önemli ilerlemeler kaydeden YPG'nin, Suriye'de bir sonraki hedefinin İdlib olduğu ortaya çıktı. YPG'nin bölgedeki sözde sorumlularından birinin yaptığı açıklamaya göre, sadece Menbic'in bölgedeki kantonları birleştirmeye yetmediği, bir sonraki amaçlarının İdlib olduğunu söyledi.



Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin askeri kolu YPG'nin, Suriye'deki bir sonraki hedefinin Ä°dlib olduÄŸu iddia edildi.

Menbic'in DAEÅž'ten alınarak Kobani ile Efrin kantonlarının birleÅŸmeyeceÄŸini, aradaki kilit noktanın Åžehba bölgesi olduÄŸu belirtildi. Kobani'nin batısından Azez'e (Ezaz) kadar uzanan Åžehba, 150 kilometrelik bir bölgeyi kapsıyor. Kuzeyde Türkiye sınırına, güneyden ise Halep ve Rakka'ya dayanıyor.

HALK ETNÄ°K TEMÄ°ZLÄ°K YAPAN YPG'DEN YARDIM BEKLÄ°YORMUÅž!

Rudaw'da yer alan habere göre, YPG'nin bir sonraki hedefine ilişkin olarak da Efrin Kantonu Savunma Komitesi Sözcüsü Fevzi Süleyman, "Suriye ve Suriye milletinin meselesi Kürt ve Suriyeli olarak bizler için herşeyden önemli. İdlib ve bazı kentlerden halk bizden yardım talep ediyor" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.