Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener'e Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tepki

Meral Akşener'in diğer muhaliflerden habersiz olarak değiştirilecek tüzük maddelerini seçmesi Sinan Oğan ve Koray Aydın'ı kızdırdı.



MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak genel baÅŸkanlığa aday olan Koray Aydın ve Sinan OÄŸan, Meral AkÅŸener'in bağımsız bir ÅŸekilde hareket etmesinden ÅŸikayetçi.

SÄ°NAN OÄžAN: AKÅžENER BÄ°ZDEN SAKLADI

Eski MHP Milletvekili Sinan OÄŸan, "Ä°sterseniz 'ayrışma' deyin, isterseniz baÅŸka bir ÅŸey deyin ama burada eÄŸer ortak bir iÅŸ yapılıyorsa tüzük kurultayında tüzük maddeleri deÄŸiÅŸtirilecekse bu maddelerin tamamı beraber getirilir, masaya yatırılır, görüşülür ve kabul edilir ama gündeme getirilen tüzük maddelerinin hepsini biz neredeyse ilk defa duyduk. Bizden saklandı." dedi.

Meral Akşener'e Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tepki

KORAY AYDIN: AKÅžENER'Ä°N EKÄ°BÄ° YAPTI YAPACAÄžINI

Koray Aydın ise gezetecilere "Tüzük maddelerini biz de burada gördük" diye konuÅŸmasının ardından NTV canlı yayınına çıkarak "Sadece bir madde deÄŸiÅŸecek sanıyorduk. Tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile ilgili hazırlanan önergelerden haberdar olamadık. Meral AkÅŸener'in ekibi her zamanki gibi yapacağını yaptığını yaptı. Biz de tecrübemizle katkı yapabilirdik." diyerek sitem etti.

 

BÄ°RLÄ°K VE BERABERLÄ°K Ä°STÄ°YORDUK

Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP'nin 6. Olağanüstü Kongresi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğan, öncelikle, delegelerin isteğiyle divan başkanlığı için oluşturulan iki ayrı listeyi tek listeye indirdiklerini belirtti.

OÄŸan, "Zira delegelerimiz burada birlik, beraberlik istiyordu. Listede de bir dayatma söz konusu olduÄŸu için biz buna itiraz ettik. Zaten yıllardır bu parti ne çekiyorsa dayatmalardan çekiyordu. O sebeple bir tek liste yapma isteÄŸi hasıl oldu. Delege de bunu talep etti" diye konuÅŸtu.

Meral Akşener'e Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tepki

"TÃœZÃœK MADDELERÄ°NDEN BURADA HABERDAR OLDUK"

"Biz de delegenin isteÄŸi çerçevesinde bir ortak listeye gittik ancak ortak listeye gittikten sonra ortaya konan tüzük maddelerinin tamamına yakınından biz burada haberdar olduk" ifadesini kullanan OÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"ŞİMDİ DAHA ÇOK MAHKEME İLE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

"Çünkü bu tüzük maddeleri bizim üzerinde çalıştığımız, ortak müzakere ettiğimiz tüzük maddeleri değildir. Biz 63/4'ün değiştirilmesi ve bununla da herhangi bir hukuki sıkıntı yaratmadan 10 Temmuz seçimlerine gitmeyi daha doğru buluyorduk. Şimdi çok sayıda tüzük maddesi değiştiği için bu belki de çok sayıda mahkeme kararını beraberinde getirecektir. MHP'nin daha fazla mahkemelerde uğraşmasına sebebiyet olacaktır. İnşallah böyle bir şey söz konusu olmaz ama endişelerimi de ifade etmek durumundayım."

Meral Akşener'e Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tepki

GENEL MERKEZ GEMEREK MAHKEMESÄ° BULUR

Gazetecilerin, "O zaman artık her madde için ayrı ayrı mı mahkemeye gidilebilir?"sorusunu yanıtlayan OÄŸan, "kısa ve öz" bir tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılması gerektiÄŸini kaydetti.

OÄŸan, ÅŸunları söyledi: "Yani inÅŸallah gidilmez ama Genel Merkez bir Gemerek Mahkemesi'ni her halükarda bulur. Dolayısıyla Genel Merkezin Gemerek Mahkemesi bulması da zor olmadığına göre durumu basitleÅŸtirmek lazımdı. Daha basit, daha kısa ve öz bir tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmak lazımdı. Bunu yaptığımız takdirde bu tür Gemerek mahkemelerinin önünü kesmiÅŸ olurduk ama bugün getirilen çok sayıda tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi elbette ki her birisi ayrı ayrı mahkemeyi beraberinde getirebilir. Ä°nÅŸallah genel merkez yapmaz bunu ama Genel Merkezimizi de az çok tanıyoruz. Dolayısıyla Genel Merkez bir hukuk süreci baÅŸlatacak gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"BÄ°R TEK MERAL HANIM BÄ°LÄ°YORDU"

"Genel Merkez bazı tüzük maddelerinin deÄŸiÅŸtirilmesi için bazı delegeler üzerinden teklif mi verdi, onu mu demek istiyorsunuz?" sorusuna OÄŸan, "Hayır, Genel Merkez önerge sunmadı, önergeyi divan sundu ama divanın önergelerini genel baÅŸkan adaylarının birisi hariç hiçbirisi bilmiyordu. Bir tek herhalde Meral Hanım biliyordu."karşılığını verdi.

Meral Akşener'e Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tepki

AKŞENER'İN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMEK İSTEDİK, GELMEDİLER

Tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili üzerinde çalışılması gereken maddelerle ilgili Meral AkÅŸener'in avukatları ile görüşme yapmak istediklerini ancak avukatların gelmediÄŸini iddia eden Aydın, "Tüzük maddelerini biz de burada gördük. Halbuki burada hangi maddelerin deÄŸiÅŸtirileceÄŸi konusunda bir çalışma yapmıştık. Onlara uygun olarak bir hukuk dilinin oluÅŸturulması, hata payının ortadan kaldırılması ve mahkemeye düşecek ve iptale neden olacak maddeler üzerinde takım çalışması yapılması zorunluydu" dedi.

13 DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MHP'nin 6. Olağanüstü Kurultayı'nda 119 maddelik MHP Tüzüğü'nün 13 maddesi değişti. Divan oluşturulduktan sonra 14 önerge verildi. Tüzükte 13 değişiklik yapıldı. Ayrıca eski milletvekili Ali Güngör için de iade-i itibar kararı çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.