Sosyal Medya

Coğrafyamız

Husiler 276 kişiyi serbest bıraktı

Husiler, Beyda ve Zemar'daki cezaevlerinde tuttuğu 276 kişiyi ramazan ayı münasebetiyle serbest bıraktı



Yemen'de Husilerin bir ayı aÅŸkın süredir Beyda ve Zemar illerindeki cezaevlerinde tuttuÄŸu 276 kiÅŸiyi, ramazan ayı münasebetiyle serbest bıraktığı bildirildi. 

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalının haberinde, "Beyda'daki cezaevlerinde tutulan 'kandırılmış' 200 kiÅŸi ile çeÅŸitli cephelerde Husilere karşı savaÅŸtıkları için Zemar'daki cezaevlerinde tutulan 76 kiÅŸinin serbest bırakıldığı" belirtildi.

Haberde ayrıca serbest bırakılmaların Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin ramazan ayı münasebetiyle baÅŸlattığı "insani giriÅŸim" kapsamında gerçekleÅŸtiÄŸi, 60 günden bu yana Kuveyt'te devam eden müzakerelerle bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.  

Öte yandan serbest bırakılan kiÅŸilerden bazılarının aileleri AA muhabirine yaptıkları açıklamada, yakınlarının herhangi bir çatışma içinde yer almadığını, günlük ücret karşılığı çalışan sıradan işçiler olduÄŸunu söyledi. KardeÅŸinin herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin 40 gün Beyda'daki cezaevinde tutulduÄŸunu söyleyen bir kiÅŸi, Husilerin tutuklulara kötü muamelede bulunduÄŸunu da öne sürdü.  

Yemen'in Taiz kentinde dün Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında esir takası gerçekleştirilmişti. Aşiretlerin ara buluculuğunda varılan anlaşma kapsamında Husiler ve Salih'e bağlı militanlardan 118'i HDG tarafından serbest bırakılırken, Husiler ise 76 HDG üyesini salıvermişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.