Sosyal Medya

Güncel

Bakan Ağbal'dan öğretmen ataması açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Milli Eğitim Bakanımız açıkladı. 60 bin öğretmen açığımız var. Şubat ayında bu açığı azaltmak için yeni alımlar yapacağız." dedi.



AÄŸbal, Bayburt Kültür, YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi tarafından temin edilen 55 bisikletin, Bayburt Engelsiz YaÅŸam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara hediye edilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'de son 14 yıldır hem eÄŸitim hem de sosyal devlet alanında AK Parti hükümetleri tarafından çok önemli iyileÅŸtirmeler saÄŸlandığını söyledi. 

''YENÄ° ALIMLAR YAPACAÄžIZ''

EÄŸitimde yaÅŸanan geliÅŸmelerle ilgili bilgi aktaran AÄŸbal, "AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık 500 bin yeni öğretmen aldık ve almaya devam ediyoruz. Ä°stiyoruz ki Türkiye'de öğretmen açığı kalmasın. Son 14 yılda yapmış olduÄŸumuz alımlar sayesinde norma göre öğretmen açığı önemli derecede azaldı.

Milli EÄŸitim Bakanımız bir, iki gün önce açıkladı, ÅŸu anda norma göre yaklaşık 60 bin öğretmen açığımız var. Ä°nÅŸallah gelecek sene ÅŸubat ayı içerisinde bu açığı daha da azaltma konusunda yeni alımlar yapacağız." diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.