Sosyal Medya

Dünya

Beyaz teröre ayrıcalık!

İngiltere ve Avrupa siyasi amaçları adına kişileri yok etmeye hazır “beyaz ırkçılığa” teslim oldu. İngiliz miletvekili Jo Cox’un siyasi hedefler ve ideoloji adına katledilmesinden sonra başta İngiliz siyasileri ve basını şiddete karşı birlik görüntüsü verirken “beyaz teröre" terör diyemedi.



Ä°ngiliz milletvekili Jo Cox'u siyasi ideolojisi uÄŸruna acımasızca öldüren “beyaz ırkçı” Thomas Mair terör suçu yerine adam öldürmek, ağır yaralamak ve silah taşımak suçlarından dün hakim karşısına çıktı. Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde kimlik doÄŸrulaması sırasında adının sorulması üzerine Mair, adının “Hainlere ölüm, Britanya'ya özgürlük” olduÄŸunu söyledi. Mair'in “Önce Britanya” grubu ile ABD merkezli ırkçı örgüt Ulusal Ä°ttifak (National Alliance) ile 1999'dan bu yana baÄŸlantılı olduÄŸu da ortaya çıktı. Görgü tanıkları Mair'in Cox'a saldırı sırasında “Önce Britanya” diye bağırdığını aktarmıştı. “Önce Britanya” AB, göçmen, sığınmacı ve Ä°slam karşıtı görüşleri ve eylemleriyle bilinen aşırı saÄŸcı bir grubun da adı. Kurban Cox ise Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesine ve sığınmacı krizine iliÅŸkin çalışmalarıyla tanınıyordu.

İSLAM'A KARŞI KOÇBAŞI

 


Ä°slamı ve Müslümanları terörle iliÅŸkilendirmekle hızlı davranan Ä°ngiliz gazeteleri dünkü manÅŸetlerine Cox için yapılan anma törenlerinden fotoÄŸrafları taşırken zanlıyı “yalnız kaçık” olarak nitelendirmekle yetindi. Bu durum benzer bir olay olan, Ä°ngiltere'de 2010 yılında Ä°ngiliz milletvekili Stephen Timms'in Irak Savaşı'na destek veren oyu nedeniyle bir kadın tarafından bıçaklanmasıyla tezat oluÅŸturarak terörizmin Ä°slam ülkelerine karşı koçbaşı olarak kullanıldığını ortaya koyuyor. 2010 yılında Ä°ngiliz medyası Timms'e gerçekleÅŸtirilen saldırıyı “terörizm” olarak deÄŸerlendirmiÅŸti. The Guardian gazetesi olayı “7 Temmuz 2005'ten bu yana Ä°ngiltere topraklarında gerçekleÅŸtirilen ilk terör saldırısı” olarak tanımlarken Ä°ngiliz tabloit gazete Mirror'ın manÅŸetinde saldırıyı gerçekleÅŸtiren BangladeÅŸli kadın için “kadın terörist” tabiri kullanılmıştı.
 



IRKÇILIK TABAN BULDU

Eski AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Ãœstün, Jo Cox'un milletvekili ve halkın temsilcisi olduÄŸunu, öldürülmesine yönelik daha büyük tepkiler ortaya konulması gerekirken, bunu göremediklerini vurguladı. Ãœstün “Cox'un öldürülmesi dünyada ve Türkiye'de ÅŸok etkisi yaratmadı, bunu ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladık. Avrupa'da saÄŸcı, ırkçı fikirler çok fazla yükseldiÄŸi için buna tepki bile gösteremediler. Avrupa'da siyasi ırkçılık yükseldi ve taban buldu” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.