Sosyal Medya

Güncel

Finlandiya, NATO üyeliğine başvurabilir

Güvenliğinin tehdit edilmesi halinde Finlandiya, NATO üyeliğine başvurabilir.



Finlandiya CumhurbaÅŸkanı Sauli Niinistö, ülke güvenliÄŸinin ciddi bir tehditle karşı karşıya kalması halinde Finlandiya’nın NATO üyeliÄŸine baÅŸvuracağını söyledi.
 
Finlandiya’nın Dagens Nyheter gazetesine konuÅŸan Sauli Niinistö, “NATO üyeliÄŸine baÅŸvuru olanağını yok sayamayız. Bu ciddi bir hata olur zira NATO önemli bir güvenlik unsurudur. Rusya bizim böyle bir olanaÄŸa sahip olduÄŸumuzu biliyor. Bu aÅŸamada NATO ile iÅŸbirliÄŸimizi ve uyumluluÄŸumuzu geliÅŸtiriyoruz. Global ve bölgesel ölçekte ülke güvenliÄŸinin ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını fark edersek, üyelik baÅŸvurusunda bulunabiliriz” diye kaydetti.
 
NATO üyeliği ile ilgili referandum yapılmasının olması gereken bir şey olduğunu belirten Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Referandumdan vazgeçmenin ülkenin NATO tarafından savunulmasını zorlaştırabileceği fikrini paylaştı.
 
qha'da yer alan habere göre, daha önce Kuzey Atlantik AntlaÅŸması Örgütü’nün Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Baltık bölgesinde varlığını arttırmanın yanı sıra Ä°sveç ve Finlandiya gibi kuzey ülkeleri ile iÅŸbirliÄŸini güçlendirmeyi planladığını açıklamıştı.
 
6 Haziran tarihinde Finlandiya’da Baltops (Baltic Operations-Baltık Operasyonları) 2016 tatbikatının deniz aÅŸaması baÅŸladı. Finlandiya, NATO üyesi olmamasına raÄŸmen 1993 yılından beri Baltops tatbikatında yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.