Sosyal Medya

Güncel

Obama'dan 'Esed'i vuralım' çağrısına cevap

ABD'li diplomatların 'Esed'e askeri müdahalede bulunma' çağrısına Beyaz Saray'dan 'memnuniyetle karşıladık' cevabı verildi. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder



Beyaz Saray, ABD DışiÅŸleri Bakanlığında görevli diplomatların BeÅŸÅŸar Esed yönetimine askeri müdahale çaÄŸrısında bulunan bildirisini “memnuniyetle” karşıladıklarını ancak Suriyemeselesine askeri bir çözüm bulunmayışının yönetimin görüşü olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Beyaz Saray sözcülerinden Jennifer Friedman, ABD BaÅŸkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilerin, DışiÅŸleri Bakanlığında 51 diplomatın yönetimin Suriye politikasını protesto eden ve rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi için askeri saldırı yapılması çaÄŸrısında bulunan bildirisine iliÅŸkin soruları yanıtladı.

Suriye meselesinin çözümünde yeni fikirlere her zaman açık olduklarını ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın daha önce dile getirdiÄŸini ifade eden Friedman, söz konusu bildiriyi yönetimin “memnuniyetle” karşıladığını söyledi.

Friedman, ABD BaÅŸkanının öneriyi dikkate alacağına vurgu yaptı ancak Obama’nın Suriye politikasına yaklaşımında bir deÄŸiÅŸikliÄŸin söz konusu olmadığını dile getirdi. Friedman, “BaÅŸkan, Suriye’deki krize askeri bir çözümün bulunmadığını her zaman açıklıkla ifade etti. Bu hala geçerli. Biz Suriye’de DAEÅž ve terör gruplarının yaydığı tehdide odaklanmış durumdayız.” diye konuÅŸtu.

ABD’li diplomatların her gün zor iÅŸler üstlendiÄŸini belirten Friedman, “Suriye’de bu hedeflerin nasıl en iyi ÅŸekilde yerine getirileceÄŸine dair çeÅŸitli fikirler olması sürpriz deÄŸil.” ifadesini kullandı.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığında hükümete Suriye konusunda danışmanlık yapan 51 görevli, Suriye’de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde görüş bildirerek, yönetimin politikalarına karşı çıkan bir bildiri kaleme almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.