Sosyal Medya

Güncel

PKK ve IŞİD'e bombardıman

TSK, Diyarbakır'ın Lice kırsalında PKK'ya ait sığınak ve barınaklardan oluşan 16 hedefi savaş uçaklarıyla vurdu. Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen 32 IŞİD hedefi vuruldu. 13 IŞİD üyesinin öldürüldüğü açıklandı.



TSK, Diyarbakır'ın Lice kırsalında PKK'ya ait sığınak ve barınaklardan oluÅŸan 16 hedefi savaÅŸ uçaklarıyla vurdu. Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduÄŸu tespit edilen 32 IŞİD hedefi vuruldu. 13 IŞİD üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Önce yasak sonra operasyon

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek için ilçenin kuzeyinde kalan bölgede operasyon düzenleneceğini ve bu nedenle 13 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak maksadıyla, 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereÄŸince, belirtilen bölgelerde Lice Ä°lçesi'ne baÄŸlı olan; Yamaçlı Köyü , Yalımlı Köyü, BüyükçaÄŸ Köyü, Saydamlı Köyü, Bayırlı Köyü, Seyrek Köyü, YeÅŸilburç Köyü, Konuklu Köyü, Kılıçlı Köyü, Akçabudak Köyü, Ulucak Köyü, Yorulmaz Köyü, Baharlar Köyü sivil vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla 18 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 10.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriÅŸ çıkışlar ile sokaÄŸa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasaÄŸa vatandaÅŸlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

TSK, bu açıklamadan saatler sonra Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında hava harekatı düzenledi. PKK'ya ait sığınak ve barınaklardan oluşan 16 hedef savaş uçaklarıyla vuruldu.

32 IŞİD hedefi vuruldu

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduÄŸu tespit edilen IŞİD'e ait 32 hedef, dün TSK tarafından Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar ve koalisyon uçaklarının iki hava harekâtı sonucu imha edildi. Yapılan atışlarda ilk tespitlere göre 13 IŞİD mensubu öldürüldü.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.