Sosyal Medya

Güncel

Belçika'da 40 eve operasyon

Belçika polisi, dün gece ve bu sabah saatlerinde düzenlediği terörle mücadele operasyonu çerçevesinde 40 eve baskın yaptı.



Belçika polisi, dün gece ve bu sabah saatlerinde 'terörle mücadele' operasyonu çerçevesinde 40 ev ve 152 garaja baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı.

Federal Savcılık, polisinin dün gece ve bu sabah saatlerinde baÅŸta baÅŸkent Brüksel olmak üzere çeÅŸitli ÅŸehirlerde operasyonlar düzenlediÄŸini duyurdu.

Belçika polisi baskınlarda, 40 şüpheliyi göz altına aldı. İlk sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltındakilerden 12'si 'terör saldırısı' planlama şüphesiyle tutuklandı.

Federal Savcılık, yapılan baskınlarda herhangi bir silah veya patlayıcı bulunmadığını ve operasyonların 22 Mart Brüksel saldırılarıyla bir baÄŸlantısı olmadığını açıkladı.

22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Brüksel'de 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarla ilgili dün bir kiÅŸi tutuklanmıştı. Federal Savcılık, Brüksel'deki saldırıları soruÅŸturan polis ekiplerinin 30 yaşındaki Belçika vatandaşı Youssef E. A. adlı şüphelinin tutukladığını duyurdu. Şüpheli, Brüksel saldırılarını gerçekleÅŸtiren grubun eylemlerine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.