Sosyal Medya

YaÅŸam

Mülteci çocuklardan Türkiye'ye sembolik teşekkür

Eğitimlerine sığındıkları Türkiye'de devam eden Kafkasya ve Ortaasyalı mülteci çocuklar, İMKANDER tarafından düzenlenen yılsonu etkinliğine kendi yöresel kıyafetleriyle katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında Türkiye'ye kendi dillerinde teşekkür ettiler.



 Kendi ülkelerindeki savaÅŸlar ve yoÄŸun insan hakları ihlalleri sebebiyle Türkiye'ye sığınan mülteci çocuklar eÄŸitimlerine ülkemizde ara vermeden devam ediyorlar.

İMKANDER tarafından Başakşehir'de hizmet veren Muhacir Okulu'nda bir yıllarını daha tamamlayan çocuklar yılsonu etkinliğinde Türkiye'ye sembolik olarak teşekkürlerini sundular.

Düzenledikleri müsamerede CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı temsil eden çocuk, Çeçenistan, DoÄŸu Türkistan, Özbekistan gibi Kafkasya ve Ortaasya ülkelerinden gelen mülteci çocukları sahnede teker teker "Ãœlkemize hoÅŸgeldiniz. Burası mazlumların vatanı" diyerek selamladı.

 

Kendi ülkelerinden savaşlar ya da yaygın insan hakları ihlalleri sebebiyle gelmiş olan çocuklar ise yerel kıyafetleriyle katıldıkları törende Türkiye'yi tüm dünyadaki mazlumlara kol kanat gören bir anne olarak gördüklerini söyleyerek teşekkür ettiler.

''SİZLER SIRTIMIZDA YÜK DEĞİLSİNİZ''

Ä°MKANDER BaÅŸkanı Murat Özer törende yaptığı konuÅŸmada, "Türkiye'nin yeniden asli mecrasına döndüğünün bir kanıtı dünyanın farklı bölgelerinden gelen bu çocuklarımız için sığınılacak güvenilir bir liman olmasıdır. Bu açıdan geleceÄŸe ümitle bakıyoruz. Sevgili muhacir kardeÅŸlerimiz, sizler sırtımızda bir yük deÄŸilsiniz. Biz sizlerle birlikte bu karanlık çaÄŸda medeniyetimizi yeniden inÅŸa ve ihya edeceÄŸiz" dedi.

Programda çocuklar, Necip Fazıl ve Arif Nihat Asya'dan çeÅŸitli Türkçe ÅŸiirler okudular. Bununla birlikte çocuklar, etkinlikte Kur'an-ı Kerim okudular ve ezberledikleri hadislerden de örnekler verdiler. Çocuklarının sergiledikleri performans sonrasında bazı ailelerin gözyaÅŸlarını tutamadıkları görülürken, kendi ülkelerinde bu tarz bir eÄŸitimi çocuklarına verememelerinin acısını bu etkinliklerle azalttıklarını ifade ettiler. 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.