Sosyal Medya

Güncel

Teröre karışan belediye başkanlarına yeni kanun

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten." sözleri ile Ankara kulislerini hareketlendirdi



Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,Kayseri'nin Talas ilçesinde, Hacı Mustafa Argun tarafından yaptırılan ve 2010'da Akdeniz'de Mavi Marmara Gemisi'ne Ä°srail askerlerinin düzenlediÄŸi baskında öldürülen Kayserili Lise Öğrencisi Furkan DoÄŸan'ın adını taşıyan caminin açılışına da katıldı.

TOKÄ°'nin Diyarbakır'da 2 bin 657 ve 750 konut yapımına baÅŸladığını, bunu bir ylda bitirmeye çalıştıklarını, otellerde kalan ve kira yardımı yapılan insanları evlerine yerleÅŸtireceklerini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALACAK KANUN MADDESİ GELİYOR

Mehmet Özhaseki, Ä°stanbul’da Vezneciler’deki bombalı saldırıyı gerçekleÅŸtiren ve yaÅŸamını yitiren teröristin cenazesi törenine katılan ve tabutunu omuzlarda taşıyıp, slogan atanlar için, "Bunlar, sadece cenazeye omuz verseler, onun dışında neler yapmıyorlar ki? Araçlarında silah taşıyorlar, ne kadar tip varsa onları barındırıyorlar. Belediyeleri, devletten parayı alıyor, yatırım yapmaları lazım ama yapmıyorlar. O paraları daha çok işçi ücretleri olarak ödüyorlar. TaÅŸeronluk vasıtasıyla hizmet satın alıyorlar güya bunlar. Dışarıdan eleman ve işçi alamadıkları için bu yolla paraları yine onlara aktarıyorlar. Yatırım yapmaları gerekiyor ama hiç yatırım yapmıyorlar. Parayı olduÄŸu gibi devletten alıyorlar, sonra o parayı güya işçilerine, çalışanlarına maaÅŸ olarak ödüyorlar. Buna hiç göz yumulmaz, bu doÄŸru deÄŸil. Teröre iliÅŸen belediye baÅŸkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde. Daha önceden efeleniyorlardı, (Dokunulmazlıklarımızı kaldırın, neden korkumuz var bizim) diyorlardı. Hatta tek tek de dilekçe veriyorlardı, (dokunulmazlığımızı kaldırın) diye. Ä°ÅŸ ciddiye binince, baÅŸladılar yan taraftakilerden yardım istemeye. Sonra ülke çapında, sonra Avrupa'da, ÅŸimdi de aÄŸa babalarının yanında aÄŸlamaya baÅŸladılar. Evet, suç iÅŸledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını görecekler. Teröre destek verdilerse, bedelini ödeyecekler" dedi.

Kaynak:DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.