Sosyal Medya

Güncel

Rusya ekonomik krizi Rosneft'i halka açtırıyor

Rusya bütçe açığını kapatmak için Rosneft hisselerini satışa çıkarıyor



Rusya’nın en önemli devlet ÅŸirketlerinden biri olan Rosneft petrol ÅŸirketinin müdürü, ÅŸirketin hisselerinin beÅŸte birinin 'stratejik yatırımcılara' kapalı ihale ile satılacağını açıkladı.

Rosneft şirketi müdürü İgor Seçin, 14 Haziran tarihinde İtalyan Il Sole 24 Ore gazetesine verdiği röportajda, "Rusya'nın ekonomik sorunları, petrol fiyatlarındaki düşüşler ve Batı ülkelerinin Rusya'ya karşı yaptırımlarından dolayı şirketin global borsalarda yeterince değerlendirilmediğini söyledi.

Rusya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rosneft petrol şirketinin yüzde 19.5 hissesinin özelleştirmesi ile 700 milyar ruble (yaklaşık 10 milyar dolar) gelir sağlanacak ve elde edilen gelir devlet bütçesi açığının azaltılması için kullanılacak.

Seçin, "Dünya petrol piyasa fiyatlarındaki durum ve batı yaptırımlarından dolayı ÅŸirkete verilen deÄŸer onun temel deÄŸeri ile uyuÅŸmuyor”, dedi. Bu nedenden dolayı ÅŸirket hisselerinin satıştan önce bu hisselerin fiyatının artırılması yönteminin deneneceÄŸini açıklayarak, "Biz bunu baÅŸarırsak ÅŸirketin hisselerinden gelecek faydaları da artırmış olacağız” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.