Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'dan Mısır ordusuna 'Kışlaya dön' çağrısı

İhvan, “Ordu Komutanlarına” başlıklı açıklamasında ordunun kışlasına çekilmesi çağrısında bulundu



Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), 1973 Arap-Ä°srail Savaşı'nın 43'üncü yılı dolayısıyla yapılan açıklamada Mısır ordusuna “Kışlaya dön” çaÄŸrısında bulundu.

Ä°hvan tarafından yayımlanan “Ordu Komutanlarına” baÅŸlıklı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Hicri 10 Ramazan 1393, Miladi 6 Ekim 1973 tarihinde gerçekleÅŸtirilen savaşın bugün (hicri takvime göre) 44’üncü yıl dönümünü yaşıyoruz. Allah’ın inayeti neticesinde asker ve subayların tekbir sesleriyle SüveyÅŸ Kanalı’nın doÄŸusuna geçilmiÅŸtir. Bu zaferin ardından Arap ve Müslümanların kendilerine güveni tekrar artmış, dünyadaki itibarları yükselmiÅŸtir. Ancak demokratik seçimlerle iÅŸbaşına gelen Mursi’nin askeri müdahale ile devrilmesinin ardından ÅŸartlar deÄŸiÅŸmiÅŸtir. Artık kışlalarınıza dönünüz."

Mısır ve Suriye orduları, ramazan ayının 10’una denk gelen 6 Ekim 1973 tarihinde, 1967 yılında Ä°srail tarafından iÅŸgal edilen toprakları geri almak için saldırıya geçmiÅŸ, Ä°srail'in Bar-Lev savunma hattını geçen Mısır birlikleri SüveyÅŸ Kanalı’nın 15 kilometre doÄŸusuna kadar ilerlemiÅŸti.

Çatışmalar 26 Ekim 1973'teki ateÅŸkesle son bulurken ABD’nin arabuluculuÄŸundaki uzun süreli görüşmelerin neticesinde taraflar arasında 1979 yılında Camp David AntlaÅŸması imzalanmıştı. AntlaÅŸma gereÄŸi Ä°srail iÅŸgal ettiÄŸi Sina Yarımadası’ndan çekilirken, Mısır ise Ä°srail’i resmen tanımıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.