Sosyal Medya

Coğrafyamız

Önce insani yardım, sonra varil bombası; burası Suriye...

Suriye rejimi, dört yıldan bu yana kuşatma altındaki Daraya bölgesine gıda yardımı izni verdikten kısa bir süre sonra şehri varil bombalarıyla vurdu



Esad rejiminin Daraya'ya (Dareyya) ilk insani yardımlar ulaştıktan kısa süre sonra şehri varil bombalarıyla vurduğu ortaya çıktı.

BBC English'in haberine göre, ABD ve Rusya baskısıyla insani yardımların girişine izin vermek zorunda kalan Esad ordusu Darayya'ya yardımlar ulaştıktan kısa süre sonra şehri varil bombalarıya vurdu. Suriye'de kuşatılmış bölgelerde büyük insani krizler yaşanıyor. Yüzbinlerce Suriyeli kuşatılmış bölgelerde insani yardım ulaşmasını bekliyor.

Åžam ÅŸehir merkezine 8 km uzaklıkta yer alan Daraya, muhaliflerin halk ayaklanmasına ilk günden bu yana aktif biçimde katılıyordu. 1 Mayıs 2011 tarihinden bu yana Esed rejiminin kuÅŸatmasında olan ÅŸehre, 16 Nisan 2016’da BirleÅŸmiÅŸ Milletler’e baÄŸlı bir delegasyonun girmesine izin verilmiÅŸti.

ESAD ORDUSU VE RUSYA KATLÄ°AM YAPIYOR

Suriye ordusu ile Rus jetlerinin Suriye'de başkent Şam, Halep ve İdlib'te muhaliflerin denetimindeki bölgeleri 'varil ve vakum' bombasıyla vuruyor.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün öğlen saatlerinde orduya ait helikopterler ile Rus jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Salihiyyin, Firedevs ve Salahaddin semti ile kentin Kafr Hamra beldesi ve Hreytan ilçesine ''vakum ve varil'' bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivil yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.

Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esad rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları, saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Rejim uçakları, alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atışı yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.

Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçaklarının en az ikisi bir arada havalanıp saldırıyor.

Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanlar saldırıların rejime, yeniler ise Ruslara ait olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan muhalifler uçakları, üsler çevresinde ve ülkenin kilit noktalarında ekipmanlarla konuşlandırılmış gözetlemecilerden oluşan "rasat sistemi" ve "telsiz şifrelerini kırma ve dinleme" ile büyük ölçüde tespit edebiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.