Sosyal Medya

Güncel

Rus hackerlardan Trump'a darbe

Rus hackerların Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a ait bilgileri ele geçirdiği bildirildi...



Ajansların aktardığı bilgide; Demokrat partinin veri tabanına ulaÅŸan Rus internet korsanlarının, Cumhuriyetçi baÅŸkan adayı Donald Trump ile ilgili olarak derlenen bilgilere ulaÅŸtığı belirtildi.

Washington Post'un haberine göre, Demokratik Ulusal Komite'nin (DNC) veri tabanına yaklaşık bir yıldır düzenli olarak sızan internet korsanlar, başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump ile birçok üst düzey Cumhuriyetçi siyasetinin de bilgisayarlarını hedef aldı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın eski danışmanlarından Robert Deitz, elde edilen verilerin hedefin eÄŸilimlerini anlamak için kullanılabileceÄŸini ifade etti. 

Trump'la ilgili bilgilerin çalınmasının, ABD'nin olası baÅŸkanının faaliyetlerine hazırlıklı olmak isteyen ülkelerin iÅŸine yarayabileceÄŸini belirten Deitz, “Böyle bilgiler onun pazarlık tarzı hakkında bilgi verebilir. Kısaca söylemek gerekirse, böyle bir bilgi Rusya tarafından kullanılabilir. ÖrneÄŸin, onun yurt dışına yönelik maceracılığının sınırlarını anlayabilirler” dedi.

Demokratik Ulusal Komite BaÅŸkanı Debbie Wasserman Schultz da açıklama yayımlayarak, Rus korsanların sisteme girdiÄŸini doÄŸruladı. Schultz, korsanların girdiÄŸini fark ettiklerinde hemen bir biliÅŸim ÅŸirketini görevlendirdiklerini ve kısa sürede aÄŸ güvenliÄŸinin saÄŸlanması için çalıştıklarını aktardı.

'İKİ GRUP AYRI AYRI ERİŞİM SAĞLADI'

Demokrat Parti'nin bilgisayarlarına yapılan sızmayı önlemesi için görevlendirdiği CrowdStrike isimli bilişim şirketinin kurucularından Dmitri Alperovitch, saldırıları Cozy Bear ve Fancy Bear adında iki grubun birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Alperovitch, Cozy Bear'ın 2015 yazından bu yana, Fancy Bear adlı grubun ise ilk ekipten ayrı olarak 2016 Nisanı'ndan beri bilgilere erişimi olduğunu doğruladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.