Sosyal Medya

Güncel

Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı mahkum değişimi - ÖZEL HABER

Rusya Devlet Başkanı Putin bir kararname ile Rusya’da tutuklu bulunan iki mahkûmu affetti Buna karşılık vatana ihanetle suçlanan iki Ukraynalıyı da Ukrayna tarafı salıverdi.



Düşünce Mektebi – Kremlin Basın Bürosunun yaydığı açıklamada Rusya devlet baÅŸkanı Putin’in 2014de Rusya’da hapsedilen Yuri Soloshenko ile Gennadi Afanasyev’i affettiÄŸini duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığına ait bir uçakla SoloÅŸenko ve Afanasyev bu gün Borispol hava alanına indiler. Havaalanında açıklama yapan Afanasyev serbest bırakılmalarında emeÄŸi geçen her kese teÅŸekkür etti. Bunun yanında Rusya’ya karşı yaptırımların gevÅŸetilmemesi uyarısında bulunarak Rusya’daki diÄŸer Ukraynalı siyasi tutukluları da hatırlattı. Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko’nun Afanasyev ve SoloÅŸenko ile görüşmesi bekleniyor.

SoloÅŸenko Rus mahkemesi tarafından Kırım’da terör eylemi suçlaması ile 7 senlik hapse mahkûm edilmiÅŸti.  73 yaÅŸlı Afanasyev’se Rus silahlarını kanunsuz Ukrayna’ya transferi suçlaması ile Moskova’da hapsedilmiÅŸti.

Bunun yanında GTK Rossiya hava yolu ÅŸirketine ait bir uçakla Rusya tarafına verilen iki Ukraynalı Moskova hava alnına indi.  Vatana ihanet ve terörizmle suçlanan Ukrayna vatandaÅŸları Elena GliÅŸinskaya ve Vitali Didenko serbest bırakılarak Rusya’ya teslim edildiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.