Sosyal Medya

Güncel

AP'den Türkiye'ye "HDP" tehdidi!

Brüksel'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Kesinlikle silahlar susmalı ve çözüm için masaya dönülmeli" dedi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri ise "Siz (Selahattin Demirtaş) veya meslektaşlarınız (HDP milletvekilleri) parmaklıklar arkasına girerse, Avrupa Parlamentosu Türkiye için vize serbestisini asla onaylamaz" tehdidinde bulundu.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, “Kesinlikle silahlar susmalı ve çözüm için masaya dönülmeli." dedi.

DemirtaÅŸ, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu’nun DışiÅŸleri Komitesi’nde konuÅŸtu.

Türkiye'de bazı bölgelerde sokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸini söyleyen DemirtaÅŸ, Avrupa Parlamentosu'nun ortak komisyon kurarak Türkiye’de barış sürecine yeniden dönülmesi için çalışmalar ve arabuluculuk yapması gerektiÄŸini ifade etti.

YALANIN BÄ°NÄ° BÄ°R PARA

DemirtaÅŸ, konuÅŸmasında "Biz her türlü ÅŸiddet eylemine, terör eylemine çok açık bir ÅŸekilde karşı olan bir partiyiz. Mücadelemizi, demokratik, barışçıl, siyasi yollarda veriyoruz ve herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Bütün Kürtlere de Türklere de bunu tavsiye ediyoruz. PKK'ya da sürekli çaÄŸrılarımızı bu ÅŸekilde ifade ediyoruz. Kesinlikle silahlar susmalı ve çözüm için masaya dönülmeli. Sorunların var olduÄŸu bir gerçek ama sorunların çözüm yolunun silah ve ÅŸiddet olmadığı konusundaki partimizin ilkesel duruÅŸu nettir ve bu çaÄŸrıyı yineliyoruz." diye konuÅŸtu.

PİRİ'DEN TERÖRİST EYLEM DÜZELTMESİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı konuÅŸurken Twitter'da yaptığı paylaşımda DemirtaÅŸ'ın "PKK terör eylemlerine son vermeli" dediÄŸini belirtti.

Ancak uyarı üzerine Piri yaptığı yeni paylaşımda çevirmenin hata yaptığını, DemirtaÅŸ'ın terörist eylemler deÄŸil, sadece "eylemler" ifadesini kullandığını kaydetti.

Öte yandan Piri, oturum sırasındaki konuÅŸmasında ise "Siz (Selahattin DemirtaÅŸ) veya meslektaÅŸlarınız (HDP milletvekilleri) parmaklıklar arkasına girerse, Avrupa Parlamentosu Türkiye için vize serbestisini asla onaylamaz." dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun büyük çoÄŸunluÄŸunun Türkiye’de pek çok alanda olanlarla ilgili çok eleÅŸtirel olduÄŸunu belirten Piri, “Çok sayıda milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında biz hedefin HDP olduÄŸunu biliyoruz."deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.