Sosyal Medya

Coğrafyamız

Diyanet Afrika'ya Kuran gönderdi

Burkina Faso'da bin Kuran-ı Kerim dağıtıldı



Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun baÅŸkenti Vagadugu’da bin Kur'an-ı Kerim dağıttı.

TDV'den alınan bilgiye göre, "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Ä°slami EÄŸitim AraÅŸtırmaları Öğrenci Merkezi’nde (CERF) gerçekleÅŸtirilen dağıtım törenine Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Korkut Tufan da katıldı.

Tufan, törende yaptığı konuÅŸmada, Türkiye ve Burkina Faso arasındaki ekonomik ve siyasi iliÅŸkileri geliÅŸtirmek için Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluÅŸlarının özellikle ramazan ayında çeÅŸitli hayır faaliyetlerinde bulunduÄŸunu belirterek, bu çalışmalar kapsamında Türkiye’den gönderilen bin Kur'an-ı Kerim'in öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

Tufan, "Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ve TDV Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Mehmet Görmez’in size selamlarını getirdim. Dağıtılan Kur'an-ı Kerimler Ä°slam’ın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Özellikle Fransızca meali olması sebebiyle insanlar rahatlıkla okuyup anlayabilecek ve yaÅŸantılarını buna göre düzenleyebilecekler. O nedenle dağıtım törenini önemsiyoruz." diye konuÅŸtu.

TDV Batı Afrika Sorumlusu Vugar AkifoÄŸlu, Afrika’da özellikle son yıllarda çok sayıda insanın, Ä°slamiyeti tercih ettiÄŸini ve kaynak bulma konusunda sıkıntı yaÅŸadıklarını kaydederek, dağıtılan Kur'an-ı Kerimlerle bu sıkıntıyı bir nebze olsun aÅŸmış olacaklarını ifade etti.

KonuÅŸmaların ardından TDV Yayın Matbaacılık Ä°ÅŸletmeciliÄŸi tarafından basılan ve koliler halinde Türkiye’den gönderilen Kur’an-ı Kerimlerin dağıtımı gerçekleÅŸtirildi.

Kur'an hediye edilen öğrenciler, alır almaz okumaya başladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.