Sosyal Medya

Güncel

DemirtaÅŸ'tan Altan Tan'a sert tepki

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Altan Tan’ın yeni parti sinyaline cevap verdi. Demirtaş, ''7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır" dedi.



HDP Ä°stanbul Ä°l TeÅŸkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" ÅŸeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan’ı isim vermeden eleÅŸtirerek, "Yol ayrımına gelen biz deÄŸiliz. Çizgimiz olduÄŸu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu ÅŸaşıranlar kendileri bulacaktır" dedi.

''BU PARTİ KİŞİLERLE VAR OLMADI KİŞİLERLE DE VAR OLMAZ''

HDP’nin anlayışın hakkını savunarak 6 milyon oy aldığını belirten DemirtaÅŸ,"Yol ayrımına gelen biz deÄŸiliz. Çizgimiz olduÄŸu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu ÅŸaşıranlar kendileri bulacaktır. Parti programı ortada, partinin belgeleri ortada. Hele bu zor dönemlerde, partimize saldırının bu kadar yoÄŸun olduÄŸu dönemde bizim birliÄŸe, bütünlüğe ihtiyacımız var.'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kendilerinin dört dörtlük bir parti olmadığını söyleyen DemirtaÅŸ, ''Partimizin eleÅŸtiri karar mekanizmaları vardır. Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.