Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da iki mahkum tıbbi ihmalden öldü

Mısır'da ora Hapishanesi'nde 2 gün içinde 2 tutuklu tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti



Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Tora Hapishanesi'nde bir tutuklunun daha tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğü Åžefi Ä°zzet Ganim, Zaglul el-Cibali (59) isimli tutuklunun hapishane idaresi tarafından 15 gün "insanlık dışı ÅŸartlarda" hücre hapsinde tutulduÄŸunu ve hayatını kaybettiÄŸini söyledi.

Cibali'nin yargılandığı siyasi bir davadan 15 yıl hüküm giydiÄŸini ifade eden Ganim, tutuklunun vefat etmeden önce kalp, ÅŸeker ve tansiyon rahatsızlıkları bulunduÄŸunu ve tedavi görmeye ihtiyacı olduÄŸunu belirtti.

Tora Hapishanesinde dün Macid el-Hanefi Ahmed Ali el-Cevheri (35) isimli tutuklunun da tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiÄŸi bildirilmiÅŸti. Kolektomi operasyonu geçiren Cevheri'nin, hapishane yönetiminin tedavi için baÅŸka bir hastaneye kaldırılmasını reddettiÄŸi için saÄŸlık durumunun kötüleÅŸtiÄŸi ve son nefesini Tora Liman Hastanesinde verdiÄŸi kaydedilmiÅŸti.

Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından aralarında siyasiler, öğrenciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce darbe karşıtının tutuklandığı Mısır'da, o tarihten bu yana ihmal ve tedaviden yoksun bırakılmaları gibi çeşitli nedenlerle cezaevlerinde 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği savunuluyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.