Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Saray'dan 'İslam' çıkışı

ABD'nin Orlando kentinde bir bara yönelik saldırının ardından ABD'ye yöneltilen eleştirilere Beyaz Saray Sözcüsü'nden açıklama geldi. Sözcü Earnest, "Obama, İslam ile terörizmi yan yana getiren bir söylemle aşırılık yanlısı örgütlerin isteğini yerine getirmeyecek." açıklamasında bulundu.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Bazı terör örgütleri Ä°slam örtüsünü, kendilerini ABD ile savaÅŸan mücahitler veya dini liderler ÅŸeklinde tanımlamak isteÄŸiyle kullanıyor” dedi.

Earnest, günlük basın toplantısında, Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği gece kulübüne hafta sonu düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruları da yanıtladı.

Saldırgan Omar Mateen'in IŞİD'e baÄŸlılığını dile getirdiÄŸi ve internetteki yayınlarla radikalleÅŸtiÄŸi bilgisi göz önünde bulundurulduÄŸunda Orlando saldırısının “terörizmin” bir örneÄŸi olarak ele alınıp alınmayacağının yöneltilmesi üzerine Earnest, Federal AraÅŸtırma Bürosu'nun (FBI) ÅŸu aÅŸamada bazı örgütlerin saldırıda etkisi bulunup bulunmadığını deÄŸerlendirdiÄŸine dikkati çekti. Bu noktada Earnest, birçok örgütün dini kullandığına vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ä°SLAM DÄ°NÄ°NÄ° KULLANIYORLAR

“Bu örgütlerin birçoÄŸunun Ä°slam dinini kendi kanlı, nihilist gündemleri için kullandığı bir gerçek. BaÅŸkan Obama bunu birçok fırsatta dile getirdi, bu örgütlerin ne yapmak istedikleri konusunda açık sözlü oldu. Onlar aynı zamanda Ä°slam örtüsünü, kendilerini ABD ile savaÅŸan mücahitler veya dini liderler ÅŸeklinde tanımlamak isteÄŸiyle kullanıyor. Bu konuda yanılıyorlar. Bu yanlış. Bu bir masal, doÄŸru deÄŸil. Åžimdiki ve bundan önceki yönetim, bu masalı çürütmek ve bu örgütlerin sapkın bir Ä°slam'ı ebedileÅŸtirmek istediklerini göstermek için her yolu denedi."

ABD'nin IŞİD'le mücadele etmek için İslam dünyasından birçok ülkeyle önemli bir işbirliği içinde bulunduğuna işaret eden Earnest, örgütün kurbanlarının birçoğunu da masum Müslüman kadın, erkek ve çocukların oluşturduğunu hatırlattı.

Earnest, Obama'nın Ä°slam ile terörizmi yan yana getiren bir söylemle aşırılık yanlısı örgütlerin isteÄŸini yerine getirmeyeceÄŸini belirterek, “Bu terör organizasyonlarına Ä°slam'ı meÅŸrulaÅŸtırma hakkını vermeyeceÄŸiz. BaÅŸkan bunu onlara vermeyecek.” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.