Sosyal Medya

Güncel

Uçak krizinden sonra Rusya'dan adım

Rusya Savunma Bakanlığı, uluslararası “Açık Semalar Anlaşması” uyarınca Türk ve Finlandiyalı askeri uzmanlardan oluşan ekibin Türk Hava Kuvvetleri’ne ait CN/235 gözlem uçağıyla Rusya üzerinde denetim uçuşu gerçekleştireceklerini duyurdu.



Rus tarafı bu iznin Türkiye’nin geçtiÄŸimiz Åžubat ayında benzer bir uçuÅŸ için “Rusya’ya izin vermemesine raÄŸmen” müsaade edildiÄŸini hatırlattı.

13-17 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞECEK

Rusya Savunma Bakanlığı adına açıklamayı yapan “Açık Semalar AnlaÅŸması” sorumlusu Sergey Rijkov, “Türkiye ve Finlandiya’dan askeri uzmanların oluÅŸturduÄŸu grup savaÅŸ riskini azaltmak amacıyla 13-17 Haziran tarihleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait CN/235 gözlem uçağıyla Rusya toprakları üzerinde belirlen güzergâhta uçuÅŸ gerçekleÅŸtirecek. Yabancı müfettiÅŸlerin gözlem uçuÅŸuna Rus subaylar da eÅŸlik edecek” dedi.

RUSYA'NIN TELBÄ° REDDEDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Rijkov, “Burada hatırlatmamız gereken önemli bir husus var. GeçtiÄŸimiz Åžubat ayında Rusya Savunma Bakanlığının Türkiye üzerindeki gözlem uçuÅŸu talebi Ankara tarafından reddedilmiÅŸti. O tarihte Türk tarafı rota konusunda mutabık kalınamadığı gerekçesiyle talebimize ‘Hayır’ demiÅŸti” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.