Sosyal Medya

Dünya

AB fonuyla Almanya'ya giden öğrencilerden PKK ziyareti

Mesleki eğitim için Diyarbakır'dan Almanya'ya giden bir gurup öğrenci PKK’ya ait dernekleri ziyaret edip PKK flamasının önünde poz verdi



AB fonuyla eÄŸitim için Berlin’e götürülen Diyarbakırlı lise öğrencilerinin PKK’nın kontrolündeki derneklere götürüldüğü ortaya çıktı.
 
Avrupa BirliÄŸi mesleki eÄŸitim programı olan Leonardo da Vinci Programı kapsamında üçü Ä°zmir biri Diyarbakır olmak üzere 4 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 11. ile 12. sınıf öğrencileri iki haftalık yurt dışı eÄŸitim için Almanya, Hollanda ile Ä°sveç’e gönderildi.
 
Proje kapsamında MÄ°G-MAG kaynağı ile kaynak dünyasındaki geliÅŸmelerin eÄŸitimi ve incelenmesi için iki haftalık yurt dışı eÄŸitim sürecini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.
 
Ancak proje kapsamında Berlin’e götürülen Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK’nın kontrolündeki derneklere götürüldüğü ortaya çıktı.
 
Öğrencilerin toplu halde PKK flamalarının önünde poz verdiÄŸi PKK bürosunun duvarları Abdullah Öcalan ile güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden PKK’lıların fotoÄŸraflarıyla dolu.
 
Büroda dikkat çeken bir ayrıntı ise öğrencilerin önünde hatıra fotoÄŸrafı çektirdiÄŸi bir harita. Kürdistan yazılı haritanın içinde Türkiye’nin doÄŸu ve güneydoÄŸusunun da yer aldığı görülüyor.
 
SORUŞTURMA AÇILDI
Skandal öğrencilerin çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine gün yüzüne çıktı.
Okul müdürü Fethi EroÄŸlu ile öğretmenler hakkında soruÅŸturma açıldı. Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen müfettiÅŸler geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin bilgisine baÅŸvurdu. Müdür öğrencilerin bilgisi dışında PKK’nın derneklerine gittiÄŸini iddia etti. Öğrenciler ise tek baÅŸlarına gittiklerini söyledi.
 
MüfettiÅŸler, kınama cezası verilmesi teklif edilen raporları milli eÄŸitimden sorumlu Vali Yardımcısı Remzi KattaÅŸ’a sundu. Ancak iddiaya göre EroÄŸlu için istenilen kınama cezası teklifi de kaldırılarak skandalın üstü örtüldü.
 
MÃœDÃœR: GÄ°TTÄ°KLERÄ°NÄ° BÄ°LMÄ°YORUM
Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fethi EroÄŸlu, Berlin’e 2014 Mart’ında 10 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile gittiklerini ancak öğrencilerin PKK’nın derneklerine kendisinden habersiz gittiklerini söyledi.
 
Åžubat 2016’daki soruÅŸturmayla olaydan haberdar olduÄŸunu belirten EroÄŸlu, “Daha sonra öğrencilerle konuÅŸtuk. Bir akÅŸam dört kiÅŸi bir ayara gelip oraya gitmiÅŸler. Bize otelin yanında tanıştıkları Türkiyeli birkaç kiÅŸiyle gittiklerini söylediler” dedi.
 
Altı yıl içinde sadece iki öğrencilerinin PKK’ya katıldığını belirten EroÄŸlu, “Sanki bizim okuldan PKK’ya öğrenci kazandırılmış gibi konuÅŸuluyor. DiÄŸer okulların oranlarıyla karşılaÅŸtırıldığında bizim okul en son sırada yer alır” diye konuÅŸtu.
 
Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.