Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, İdlib'deki saldırıyı kınadı

Dışiilleri Bakanlığı, İdlib'de dün düzenlenen saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı



Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde bir pazar yerine dün düzenlenen hava saldırısını nefretle kınadı.
 
DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de savaÅŸ uçaklarının bugün Ä°dlip'te bir pazar yerini bombalayarak "yine sivilleri hedef aldığı" vurgulanarak, "Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleÅŸtirilen ve ilk belirlemelere göre aralarında çok sayıda kadın ve çocuÄŸun da bulunduÄŸu 23 kiÅŸinin ölümüne yol açan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada şunlar kaydedildi:
 
"Masum sivillerin hedef alınarak katledilmesinin insanlıkta yeri yoktur. Hastane, cami, pazar yeri, sığınmacı kampı gibi sivil yerleÅŸimlere gerçekleÅŸtirdikleri ve apaçık uluslararası insani hukuk ihlali ve savaÅŸ suçu teÅŸkil eden saldırılara mazeret üretmeye çalışanlar, uluslararası toplumla alay etmektedir. Suriye’de sivil halkın katledilmeye devam edilmesi, gerek siyasi çözüm, gerek ateÅŸkes çabalarını baltalamakta ve Suriye halkının gözünde son derece anlamsız kılmaktadır. Suriye'de barış ve istikrarın yeniden tesisi için bu suçların önlenmesi ÅŸarttır."
 
Suriye ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında can kayıplarının yanı sıra 50'den fazla kişi yaralanmıştı. Rusya ve rejim güçleri, uzun süredir İdlib ve kırsalında sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırı düzenliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.