Sosyal Medya

Güncel

Münbiç'in etrafındaki tüm köyler IŞİD'den alındı

Münbiç'in etrafıbndaki tüm köylerin IŞİD'den alındığı belirtilirken çatışmalarda 48 IŞİD mensubu öldürüldü, bir IŞİD emiri sağ yakalandı



Halep'e baÄŸlı Münbiç kentinin alınması için Arap, Türkmen ve Kürt savaşçılardan oluÅŸan Münbiç Askeri Meclisi’nin 12 gündür baÅŸlattığı operasyonda ilerleme yaÅŸanırken; ABD önderliÄŸindeki koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini yoÄŸun bir ÅŸekilde bombalıyor.
 
Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD ve Fransa askerleri de operasyonda yer alırken; ABD, Münbiç Askeri Meclisi'ne yeni silah yardımında bulundu. ABD, silahları uçaklarla Kobani’deki Gerepışk köyüne indirdi.
 
48 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
IŞİD, bu sabah saat 04.40 sularında Münbiç kenti çevresinde konumlanan Münbiç Askeri Meclisi ile Demokratik Suriye Güçleri'ne karşı kentin güneyi ve kuzeyinden saldırıya geçti. Saatlerce süren ÅŸiddetli çatışmalarda 48 IŞİD'li, Münbiç Askeri Meclisi'nden ise 6 kiÅŸi öldü. IŞİD’in ani saldırısına karşılık koalisyon uçakları da bölgede hava saldırısı gerçekleÅŸtirdi.
 
IŞİD EMİRİ SAĞ YAKALANDI
 
Şiddetli çatışmalar kentin girişindeki Buğday siloları çevresinde sürerken, bir IŞİD emiri Münbiç Askeri Meclisi tarafından sağ yakalandı. Yakalanan IŞİD emirinin Münbiç'in emirlerinden olduğu öğrenildi.
 
Münbiç Askeri Meclisi Komutanı Seyfettin Beko,"Güçlerimiz IŞİD’e ağır darbeler vuruyor. Dün geceden bu yana yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalarda 45 IŞİD üyesinin cenazesi elimize geçti. Yaralıları da var. Münbiç’in etrafındaki tüm köyleri ele geçirdik.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.