Sosyal Medya

Güncel

Orlando saldırganı IŞİD'li kimdir?

ABD'nin Orlondo kentindeki saldırıyı IŞİD'in üstlenmesinin ardından, saldırıyı düzenleyen Ömer Sadık Metin ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Metin'in güvenlik görevlisi olduğu, babasının ise cumhurbaşkanı adayı olduğu belirtildi.



Ajanslarda yer alan habere göre; ABD tarihinin en kanlı saldırısının arkasından IŞİD çıktı. 1986 doÄŸumlu zanlı Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e baÄŸlılık yemini ettiÄŸi, babasının da geçen yıl Afganistan'daki CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerin de aday olduÄŸu ortaya çıktı.

ABD'nin Orlando kentindeki LGBTÄ° gece kulübüne saldıran Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e baÄŸlılık yemini ettiÄŸi ortaya çıktı.

ABD'li güvenlik kaynakları 1986 doÄŸumlu Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in saldırı öncesinde acil servisi arayarak, terör örgütünün liderine baÄŸlılık yemini ettiÄŸini aktardı.

Çatışmada öldürülen saldırganın, FBI tarafından IŞİD sempatizanı olarak bilindiÄŸi ancak doÄŸrudan soruÅŸturma kapsamına alınmadığı ifade ediliyor.

Güvenlik güçleri Metin'in Florida'daki evinde arama yaptı. Polis, olayda saldırı tüfeği ve tabanca kullanan Metin'in silah eğitimi aldığı ve eyleme önceden hazırlandığını bildiriyor.

Metin'in güvenlik görevlisi olması sayesinde yasal yollardan saldırı tüfeÄŸi ruhsatı alabildiÄŸi belirtiliyor. FBI'dan yapılan açıklamada da saldırganın iki defa yasal yollardan silah satın aldığı belirtildi.

BABASI CUMHURBAÅžKANI ADAYI

Onlarca kiÅŸiyi öldüren saldırganın babası Sıddık Metin ise "Tüm ülke gibi biz de ÅŸoktayız" ÅŸeklinde konuÅŸtu. OÄŸlunun terörle baÄŸlantısı olmadığını savunan baba, saldırının  eÅŸcinsellere yönelik bir nefret eylem olduÄŸunu öne sürdü. Metin, "OÄŸlum Miamı'de gördüğü bazı eÅŸcinsellere çok öfkelenmiÅŸti. Saldırının sebebi bu olabilir" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Florida'da yaÅŸayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerine aday olduÄŸu belirtiliyor.

ESKİ EŞİNDEN AÇIKLAMA

Ömer Sadık Metin'in 2011 yılında boşandığı eski eşi ise, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve kendisini sık sık darp ettiğini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.