Sosyal Medya

Dünya

Bangladeş'te 900 muhalife gözaltı

Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri Rahman Nizami'nin idam edilmesinden sonra başlayan gözaltılarda 900 kişi gözaltına alındı.



Bangladeş'te insan hakları ihlalleri devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Cemaat-i İslami lideri Rahman Nizami'nin idam edilmesinden sonra başlayan gözaltılarda 900 kişi gözaltına alındı.

Bangladeş polisinden yapılan açıklamada son dönemde suça karıştığı iddia edilen 900 kişi gözaltına alındı. Bangladeş polisi, blog yazarların öldürülmesinden ve azınlık gruplarına saldırılardan İslami partileri suçluyor.

Bangladeş Müslüman Halk Cumhuriyeti" olan Bangladeş, Hindistan'a komşu olan bir Güney Asya ülkesi. Devletin isminde Müslüman ibaresi ve nüfusunun yüzde 90'ı Müslümanlardan oluşmasına rağmen siyasal iktidar uzun yıllardır laiklerin ve Hinduların elinde tutuluyor.

Bangladeş'te siyasal iktidarda bulunan parti, koşulsuz olarak seküler bir sistemin hakim olması gerektiğini savunuyor. Öte yandan Cemaati İslami üyelerinin mevcut düzene tehdit olduğunu savunup, bu örgütün liderlerini idam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.