Sosyal Medya

Güncel

Türkmenistan'a Afgan sınırından asker cenazeleri geliyor

Mayıs ayında Afganistan sınırında 27 Türkmen askeri öldürüldü



Mayıs ayı başında Türkmenistan’ın Marı, Türkmenabat ve Lebap kentlerine 27 Türkmen askerin cesedinin getirildiÄŸi bildirildi.
 
Alternatif Türkmenistan'ın haberi(ATH) isimli haber sayfasının verdiği bilgilerde, cenazesi teslim edilen askerlerin Türkmenistan ve Afganistan sınırındaki birliklerde görev yaptıkları belirtildi.
 
Lebab şehrine getirilen 7 asker ikisisin daha önce türkmenabat şehrin, diğer beşinin de Marı ilinin Serhetabat (eski Kushka) bölgesinde askerlik yaptığı belirtildi.
 
Askerlerin cenaze töreni şehrin havaalanı yakınındaki Yagodka ilçesinde düzenledi. Türkmenistan Savunma Bakanlığı temsilcileri askerin ölümünü intihar olarak açıkladı. Ancak ölen asker yakınlarının tabutun açılması konusunda ısrarları sonrası sırtında 17 kurşun yarası olduğu görüldü. Haberde Savunma Bakanlığı'nın askerin durumunun medyada duyurulmaması için uyarıda bulunduğu belirtildi. Askerlerin yakınları cenaze törenlerinde onlara destek vermeyen ve taziye bildirisi dahi yapmayan hükümetin ilgisizliğinden yakındı.
 
Aynı kaynak Marı iline 20 askerin cesedinin getirildiğini öne sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.