Sosyal Medya

Güncel

Reza Zarrab'ın pasaportları istendi

ABD'de tutuklu Reza Zarrab’ın kefalet talebini henüz karara bağlamayan yargıç Berman, Zarrab’a ait olan 3 pasaportu incelemek istediğini söyledi.



Yargıç Richard Berman'ın yaptığı açıklamada mahkemenin Reza Zarrab’a ait olan 3 pasaportu incelemek istediÄŸini, avukat ve baÅŸsavcılığın ellerinde bulunan pasaportları 13 Haziran günü yerel saatle 12.00’ye kadar mahkemeye sunmaları istediÄŸi belirtildi.
 
Zarrab’ın kefalet talebini henüz karara baÄŸlamayan Berman, açıklamalarda bulundu. Yargıç Berman, mahkemenin Zarrab’a ait olan 3 pasaportu incelemek istediÄŸini belirterek, avukat ve baÅŸsavcılığın ellerinde bulunan pasaportları 13 Haziran günü yerel saatle 12.00’ye kadar mahkemeye sunmalarını istedi. Pasaportların mahkeme tarafından incelendikten sonra ’ön duruÅŸma servisine’ geri verileceÄŸi kaydedildi.
 
Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin Türkiye’nin yanı sıra Ä°ran ve Makedonya pasaportlarına sahip olduÄŸunu açıklamıştı. Avukat, Zarrab’ın Türk pasaportunun savcılığın elinde bulunduÄŸunu, Ä°ran ve Makedonya pasaportlarını da savcılığa gönüllü olarak teslim etmek istediÄŸini belirtmiÅŸti.
 
New York Güney Bölgesi BaÅŸsavcısı Preet Bharara ofisi ise, Zarrab’ın Miami’de gözaltına alındığı sırada sadece Türkiye pasaportunu verdiÄŸini Makedonya ve Ä°ran pasaportlarından bahsetmediÄŸini belirtmiÅŸti. Savcılık, Zarrab’ın bu konuda dürüst davranmadığını iddia ediyor.
 
Yargıç Berman, Zarrab’ın kefalet talebi ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.