Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sadr yanlıları Maliki'nin bürosunu bastı

Necef'te Şii lider Sadr yanlısı yüzlerce kişi eski Başbakan Maliki'nin partisinin ofisini bastı



Irak'ta Åžii lider Mukteda es-Sadr yanlısı göstericilerin, Necef'te eski BaÅŸbakan Nuri el-Maliki'nin lideri olduÄŸu Dava Partisi binasını bastığı bildirildi.

Sadr yanlısı yüzlerce kiÅŸi, Necef kentinde reform ve yolsuzlukla mücadele edilmesi talebiyle sokaÄŸa çıktı. Göstericiler, kentteki Dava Partisi, Åžii lider Ammar el-Hekim'in lideri olduÄŸu Yüksek Ä°slami Konseyi, Åžii Fazilet Partisi ve Hadi el-Amiri'nin lideri olduÄŸu Bedir Hareketi binalarını bastı. Necef'teki güvenlik güçlerinin göstericileri olay yerinden dağıtmak için havaya ateÅŸ açtığı ve bir süre gerginlik yaÅŸandığı kaydedildi. 

Sadr yanlısı göstericilerin Dava Partisi binasındaki Maliki posterlerini indirerek yaktığı da aktarıldı.

Göstericiler, dün de BaÄŸdat ve güney illerinde Dava Partisi ve Bedir Hareketi binalarını basmıştı.

Bunların üzerine açıklama yapan Maliki, Bağdat ve diğer kentlerde siyasi parti binalarının basılmasını eleştirerek, bunu yapanları "kaosçu gruplar" diye nitelendirdi. Maliki, Başbakan ve İçişleri Bakanını ülkedeki siyasi partilerin güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Bedir Güçleri ve Åžii milislerden oluÅŸan HaÅŸdi Åžabi'nin liderlerinden Amiri de konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "Parti binamıza bir daha saldırı düzenlenirse bunu yapanlara karşı sert karşılık vereceÄŸiz. Saldırı düzenleyenleri Baasçı ve IŞİD’çi olarak deÄŸerlendireceÄŸiz." dedi.

Sadr yanlıları, BaÄŸdat ve güney illerinde her gün iftar sonrası hükümet karşıtı gösteri düzenliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.