Sosyal Medya

Dünya

Fransa'dan PKK'ya ÅŸoke eden destek

Fransa'nın DAEŞ'e karşı operasyon yürüten ağırlığını PKK/YPG'li teröristlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne destek vermek üzere Suriye'nin kuzeyine özel kuvvetler askeri yerleştirdiği ortaya çıktı.



Fransa, DAEÅž’e karşı operasyon yürüten ve ağırlığını YPG güçlerinin oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri’ne destek vermek üzere Suriye’nin kuzeyine özel kuvvetler askeri konuÅŸlandırdığını ortaya çıktı. Uluslararası haber ajanslarına adının açıklanmaması ÅŸartıyla bilgi veren bir Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, özel kuvvet askerlerinin Suriye Demokratik Güçleri üyelerine eÄŸitim ve danışmanlık saÄŸladığını söyledi. Yetkili, “Menbic’deki operasyon açık ÅŸekilde Fransa’nın da dahil olduÄŸu belirli sayıdaki ülke tarafından destekleniyor. Bu olaÄŸan bir destek, danışmanlık” dedi. Fransa’nın Kuzey Irak’ta 150 özel kuvvet askerinin olduÄŸu biliniyordu. Suriye Demokratik Güçleri’ne 250 ABD özel kuvvet askeri de destek veriyor.

AP ajansının aktardığına göre, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da geçen hafta gerçekleÅŸen bir yuvarlak masa toplantısında Fransa’nın operasyona destek verdiÄŸini belirtmiÅŸti. Le Drian, “Silah, hava desteÄŸi ve danışmanlık konusunda yardım ediyoruz” dedi.

Öte yandan Suriye Demokratik Güçleri’nin DAEÅž’in “Avrupa’ya açılan kapısı” olarak anılan Menbic’i neredeyse tamamen kuÅŸattığı ve kente çıkan yılları kapattığı aktarıldı. (Milliyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.