Sosyal Medya

Dünya

Komünist Çin, 17 Uygur'u Oruç tuttukları için tutukladı.

Komünist Çin yönetimi her sene olduğu gibi bu senede Doğu Türkistanlı Müslümanlara orucu yasaklamaya devam ediyor. Yasak dinlemeyerek Oruç tutan 17 Müslüman ise Çin polisi tarafından tutuklandı.



14 yıldır  oruç tutmanın  yasak olduÄŸu  DoÄŸu Türkistan’da kızıl Çin zulmünün keyfi tutuklamaları  tüm hızı ile devam ediyor. Ã‡in, 5 Haziran Pazar günü bir bildiri yayınlayarak  her yıl olduÄŸu gibi bu yılda DoÄŸu Türkistan’da  memurların, öğrencilerin ve çocukların oruç tutmasını yasak olduÄŸunu duyurmuÅŸ ve bu yasaÄŸa karşı çıkanların ise hapis cezası ile tehdit etmiÅŸti

Çin, bu bildiriyi yayınladıktan  2 gün sonra DoÄŸu Türkistan’ın KaÅŸgar ilinde 17 Uyguru ” Yasak olduÄŸu halde oruç tuttukları  ve oruç tutmaya teÅŸvik ettikleri ” suçlaması ile tutukladı. Günümüzde iÅŸkencesi ile ün salmış Ã‡in zindanlarında bulunan 300 bini aÅŸkın DoÄŸu Türkistanlı Müslümanın nelere yaÅŸadıklarının daha iyi anlaşılması için bazı noktalara deÄŸinmek isteriz.

Ekeseriyeti dini faaliyetlerde bulunma suçlaması ile tutuklanan DoÄŸu Türkistanlı müslümanlar hakkında ilk olarak bilinmesi gereken , çoÄŸunluÄŸunun tutukluluk süresinin birkaç yıl ile sınırlı olmadığı ve 20 seneyi aÅŸkın veya müebbet olduÄŸudur , hapishaneden çıktığın gün kendi ailesinin dahi tanımakta zorluk çektiÄŸi gerçeÄŸidir .

Ä°ÅŸgalci Çin’in tek kiÅŸilik hücrelerde tuttuÄŸu , ve hapishaneden çıkana dek hiç bir yakını ile görüşmesine izin vermediÄŸi DoÄŸu Türkistanlı mahkumlar bir ömrü bu koÅŸullarda geçirmek zorunda kalıyor. Hayalini dahi kuramıyacaÄŸmız ve yazmaya haya ettiÄŸimiz ağır iÅŸkencelerin uygulandığı Çin zindanlarında , birçok DoÄŸu Türkistanlı Müslüman can veriyor.

Ağır iÅŸkenceler etmeklede yetinmeyen Ä°ÅŸgalci Çin tutukladığı DoÄŸu Türkistan’lı birçok müslümanı ekonomik çıkarı için kullanıp organlarını çıkararak , kendi vatandaÅŸlarına satıyor.

Tüm bunlarlada yetinmeyen Çin , nadirende olsa serbest bıraktığı DoÄŸu Türkistan’lı müslümanlara Aids gibi bulaşıcı ve ölümcül hastalıkları aşılayarak ,DoÄŸu Türkistan’lı müslümanların arasında ölümcül hastalıkları yaymak içinde uÄŸraÅŸ veriyor

Kaynak:DoğuTürkistanBülteniHaberAjans

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.