Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Muhaliflerle mücadeleye desteğimiz sürecek

Rus bakan Lavrov, muhaliflere karşı mücadeleye destek vermeyi sürdüreceklerini, bu konuda ABD'yi uyardıklarını söyledi



Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusuna Halep'te terörist diye nitelendirdiği muhalif gruplara karşı yürütülen mücadeleye destek verecekleri konusunda ABD'yi daha önce uyardıklarını söyledi.
Lavrov, Finlandiyalı mevkidaşı Timo Soini ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Şu an Halep ve çevresinde yaşananlar hakkında ABD'yi önceden uyardık. Halep'in teröristlerin eline geçmesini önlemek için Suriye ordusuna en aktif desteği vereceğimizi biliyorlar" diye konuştu.
Rus bakan, Suriyeli muhaliflerin gerçekleştirdiği eylemlerin kabul edilemez olduğunu savundu. Lavrov, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile son bir haftada yaptıkları üç telefon görüşmesinde Kerry'nin dikkatini bu hususa çektiğini ifade etti.
Bu arada Lavrov, son 10 gün içinde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarda savaşçı ve askeri teçhizat gönderildiğini de iddia etti.
 
ESAD GÜÇLERİNDEN 30 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bu arada Halep güney kırsalında bulunan El Humeyra köyü çevresinde dünden bu yana devam eden şiddetli çatışmalarda Esad'a bağlı güçlerden en az 30 kişi öldürüldüğü belirtiliyor.
Muhalif Fetih Ordusunun geçen cuma günü Halep Güney Kırsalında Han Toman bölgesini ele geçirmesinin ardından El Humeyra cephesine geçmişti.
Esad güçleri, bölgeyi geri almak için hamle başlatırken muhalifler tarafından güçlü direnişle karşılaştı. Bölgeye Rus ve rejim uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarına rağmen muhalifler Esad güçlerinin saldırısını püskürterek 30 kişi öldürdü.
 
SAHURDA VARÄ°L BOMBALARIYLA SALDIRDILAR
 
Suriye ordusuna ait helikopterlerin, büyük kısmı muhaliflerin kontrolünde olan ülkenin kuzeyindeki Halep'te "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Halep'teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait helikopterler, sahur vaktinde muhaliflerin kontrolündeki Sahur semtine varil bombasıyla saldırdı.
Saldırıda 5 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Sivil savunma ekiplerinin çalışmaları neticesinde iki kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı kaydedildi.
Öte yandan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, rejime ait savaş uçaklarıyla helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırı nedeniyle halkın teravih namazına gidemediğini söyledi.
Saldırı nedeniyle halkın ramazan ayında da çarşı ve pazara çıkmaktan korktuğunu aktaran Ammar, "Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları, 15 günden bu yana yoğun şekilde saldırıyor. Saldırıların çoğu yerleşim yerlerine yapılıyor." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.