Sosyal Medya

Güncel

Sikorsky ile helikopter anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, Skorsky firmasıyla ortak helikopter üretimi için 3.5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.



Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Åž (TUSAÅž) ile Skorsky arasındaki anlaÅŸmanın detaylarını yazılı bir açıklamayla duyurdu. 

TUSAÅž, ana yükleniciliÄŸinde yürütülecek olan “Türk Genel Maksat Helikopteri Programı” kapsamında, Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı (SSM) ile alt yüklenici Sikorsky Aircraft ve diÄŸer yerli alt yüklenici firmalar arasında, sözleÅŸmeler imzalandı. Program kapsamında, 109 adet T70 Kara Åžahin Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kuruma teslim edilecek. 

Helikopterler Kara ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü'nün kullanımına sunulacak.

Ana yüklenici TAI, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm önemli yapısal parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini sağlayacak.

Aselsan, temel elektroniÄŸinin geliÅŸtirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliÅŸtirilmesini üstlenecek. 

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) şse T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.

T-70’in gelecekte potansiyel ülkeler için ihracatı da planlanıyor.

Amerikan Sikorsky firması 1925'den beri hava araçları üretiyor. 

Firmanın 1940'ta geliÅŸtirdiÄŸi R-4 helikopteri tarihin ilk toplu olarak üretilen helikopteri oldu. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.