Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da meydana gelen en kanlı bombalı saldırılar

Vezneciler'deki saldırıyla bir kez daha kritik dönemlerde İstanbul terörün hedefi oldu. IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken terör İstanbul'u kana buladı. İstanbul her kritik dönemde pek çok kez terör saldırılarına maruz kaldı. Saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Bugünde onlardan biri gerçekleşti ve İstanbul Vezneciler semtinde 7'si polis 4 sivil şehit oldu. İşte İstanbul'da meydan gelen en kanlı saldırılar.



 

 

İstanbul Vezneciler'de meydana gelen patlamayla ilgili son bilgileri aktaran İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bugün saat 08:40 sularında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7'si polis 4'ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan 3'ünün durumu ağır. Konuyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Biçok kez terör saldırılarının hedefinde olan İstanbul'da meydana gelen en kanlı saldırıları haberimizde bulabilirsiniz. İşte geçmişten günümüze İstanbul'da en kanlı saldırılar...

İşte en kanlı saldırılar:

16 MART 1978 - Ä°STANBUL ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ° KATLÄ°AMI

 

16 Mart 1978 günü Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde gerçekleÅŸen bombalı saldırıda 7 öğrenci yaÅŸamını yitirmiÅŸ, 41 öğrenci de yaralanmıştır. Bu olay tarihe 16 Mart Katliamı olarak geçti.

16-mart-katliami

4 MART 1999 - Ä°ÅžSTANBUL'DA EL BOMBALI SALDIRI

 

PKK yine sahnede. Şehit Keskin Kaplan Kıran Karakolu önünde, şüpheli tavırlar sergileyen hamile görünümlü PKK'lı Maral Maymak bir kadının görevliler tarafından çevrede bulunan vatandaşlar ikaz edilerek olay yerinden uzaklaştırılması sırasında, kadının üzerindeki el bombalarını patlatmasıyla gerçekleştirildi.

3 OCAK 2001 - Ä°STANBUL'DA 1 POLÄ°S ÅžEHÄ°T

 

DHKP-C üyesi Gültekin Koç`un üzerindeki bombayı patlatması sonucu 1 polis memuru öldü; 2 polis memuru, 2 çarşı ve mahalle bekçisi ile 3 sivil yaralandı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

10 EYLÃœL 2001 - Ä°STANBUL'DA YÄ°NE HEDEFTE POLÄ°SLER VAR

 

Yine bir canlı bomba saldırısı ilk hedef polisler. DKP-C üyesi Uğur Bülbül`un üzerindeki bombayı patlatması sonucu 2 polis memuru ve 1 Avustralya vatandaşı öldü. 13 polis memuru ile 8 sivil de yaralandı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

15 KASIM 2003 - SÄ°NAGOG'A EÅž ZAMANLI SALDIRI

 

Beyoğlu ve Şişli`de bulunan iki ayrı sinagoga eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda toplam 25 kişi hayatını kaybederken 262 kişi de yaralandı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

20 KASIM 2003 - HSBC BÄ°NASI ÖNÃœNDE PATLAMA

 

Ä°stanbul HCSB Bank Genel Müdürlüğü’nde hedef Ä°ngilizler oldu. Åžiddetli patlama sonucu banka binası harabeye döndü. HSBC binasının ön bölümü büyük zarar görürken çevredeki binalarda büyük oranda hasar oluÅŸtu. Patlama nedeniyle HSBC’nin önünden geçmekte olan pek çok yaya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Binanın önünde de 24 otomobil yanarak hurdaya döndü. Saldırıda 11 kiÅŸi öldü.

20 KASIM 2003 - Ä°NGÄ°LÄ°Z BAÅžKONSOLOSLUÄžUNA SALDIRI: 51 Ã–LÃœ

 

Aynı saatlerde Tepebaşı semtinde bulunan İngiliz Başkonsolosluğu`nun önünde başka bir patlama oldu. Bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki saldırıda 51 kişi hayatını kaybederken, 700`ü aşkın kişi de yaralandı. İngiliz yetkililer, İstanbul Başkonsolosu Roger Short`un da patlama sırasında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

16 TEMMUZ 2005 - KUÅžADASI'NDA 3 BOMBALI SALDIRI: 5 ÖLÃœ

 

KuÅŸadası saldırıları olarak anılan 3 bombalı saldırının son halkasında 16 Temmuz 2005 günü minibüste bomba patlatılmış,, 3 Türk, 2’si turist 5 kiÅŸi ölmüş yaklaşık 20 kiÅŸi yaralanmıştı.

27 TEMMUZ 2008 - KANLI GÃœNGÖREN SALDIRISI: 18 Ã–LÃœ

 

Ä°stanbul’un Güngören ilçesinin en kalabalık caddesinde meydana gelen peÅŸ peÅŸe iki bombanın patlatılması sonucu 5′i çocuk toplam 18 kiÅŸi hayatını kaybetti ve 154 kiÅŸi de yaralandı.

31 EKÄ°M 2010 - Ä°STANBUL'DA HEDEF BÄ°RKEZ DAHA POLÄ°SLER

 

Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı`nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak Vedat Acar adlı PKK üyesi tarafından düzenlenen eylem sonucunda 15`i polis olmak üzere toplamda 32 kişi yaralandı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

11 EYLÃœL 2012 - SULTANGAZÄ°'DE POLÄ°SE SALDIRI

 

İstanbul`un Sultangazi ilçesinde yer alan Gazi Polis Merkezi`ne İbrahim Çuhadar adlı DHKP-C üyesinin düzenlediği canlı bomba eylemi sonucunda 1 polis yaşamını yitirdi, 4`ü polis 7 kişi de yaralandı.

Son 17 yılda Türkiye'de gerçekleşen canlı bomba saldırıları

6 OCAK 2015 - SULTANAHMET'TE CANLI BOMBA SALDIRISI: 1 POLÄ°S ÅžEHÄ°T

 

İstanbul'da Sultanahmet'teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü'ne Rus uyruklu Diana Ramazova tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucunda 1 polis yaşamını yitirdi ve 1 kişi yaralandı. Eylemi başta DHKP-C üslenmiş ve canlı bombanın Elif Sultan Kalsen olduğunu iddia edilmiş olsa da ailesi canlı bombanın kızları olmadığını açıklamıştır. Ramazova'nın El-Kaide ve olası IŞİD bağlantıları araştırılmaktadır. DHKP-C daha sonra yaptığı açıklamada saldırı eylemini üstlendiklerine dair açıklamalarını geri çekti.

13 OCAK 2016 SULTANAHMET PATLAMASI

 

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi yasa boğan patlamanın Suriyeli kökenli bir canlı bomba nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Türkiye'yi sarsan terör saldırısında, canlı bomba dahil 11 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

16-06/07/5694c86ac03c0e714c781788.jpg

19 MART 2016 TAKSÄ°M PATLAMASI

 

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı ise 37 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

 

16-06/07/56ed2e6167b0a964ecd4e287.jpg

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.