Sosyal Medya

Güncel

Tokatlılar Cem Özdemir'i ihraç edecek

Tokatlılar, Cem Özdemir'i, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı alarak ihraç edecek.



Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp 'evet' oyu kullanan YeÅŸiller Partisi EÅŸ BaÅŸkanı Cem Özdemir'e memleketi Tokat'ta tepkiler sürüyor. Cem Özdemir'in köyü Kaledere'nin baÄŸlı olduÄŸu Pazar Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı Åžerafettin Pervanlar, Tokat Gazeteciler Cemiyet'i ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. 

"CEM ÖZDEMİR DİYE BİRİSİ TOKAT'TA YOKTUR"

Almanya Federal Meclisi'nin almış olduÄŸu kararda en çok Türk asıllı milletvekillerinin 'evet' oyu kullanmasına üzüldüklerini belirten Pervanlar, şöyle konuÅŸtu: 

"Annesi ve babası Tokat'ta yaÅŸadıktan sonra Almanya'ya giden Cem Özdemir'in böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye Tokat'ta bir isim yoktur bu saatten sonra. Biz onu hemÅŸehri diye kabul etmiyoruz. Belediye meclisini olaÄŸanüstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir'in Pazarlı, Tokatlı bir kiÅŸinin olmadığını, böyle bir hemÅŸehri hukukun bulunmadığını meclis kararıyla tescil edeceÄŸiz." 

Başkan Pervanlar ayrıca, tasarıda tek 'hayır' oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla'yı ise fahri hemşehri olarak mecliste kabul edeceklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.