Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM'den Mumbuc uyarısı

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD'nin hava desteğiyle Mumbuc'a doğru ilerleyişini sürdürüyor. IŞİD ile SDG arasındaki çatışmalar Mumbuc çevresinde sürerken 20 bin kişinin göç etmeye başladığını açıklayan BM, toplam sayının 216 bine ulaşabileceği uyarısı yaptı.



Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, çatışmalardan kaçan Suriyelilerin su, temel gıda ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olabileceği belirtildi. BM, 20 bin kişinin Mumbuc ve çevresinden göç etmeye başladığını, sayının 216 bine kadar çıkabileceğini duyurdu.

YPG'nin başını çektiÄŸi Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Mumbuc'a 6 kilometre kadar yaklaÅŸmış durumda. ABD'nin havadan desteklediÄŸi saldırıda son olarak 150 IŞİD üyesi öldü. SDG sözcülerinden Åžirvan DerviÅŸ, Reuters'a yaptığı açıklamada öldürülen IŞİD'lilerden 50'sinin cesedine ulaÅŸtıklarını söyledi. 

[FotoÄŸraf: Reuters]
 
 

DerviÅŸ, IŞİD'in Mumbuc'u terk etmeye baÅŸladığını söylerken, "Daha önce IŞİD'lilerin elinde bulunan birçok ev ÅŸu an boÅŸ. Yanlarına alabildikleri her ÅŸeyi alıp kenti terk ediyorlar" diye konuÅŸtu. 

Reuters haberinde bu iddiayı doğrulatamadığı notunu düşerken, Derviş'e göre Mumbuc operasyonu ABD'nin planına göre ilerliyor.

Derviş, "Dürüst olmak gerekirse şu saatte Mumbuc'a ulaşmak istesek ulaşırız, ya da doğrudan gitsek orayı alırız ama biliyorsunuz bölge geniş ve orada çok fazla sivil yaşıyor" dedi.

SDG Sözcüsü, Mumbuc operasyonunda SDG'nin kuzeydeki üyelerinin sorumlusu Faysal Ebu Leyla'nın hava topu ateÅŸinde vurularak öldüğünü de doÄŸruladı. 

[FotoÄŸraf: Reuters]

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.