Sosyal Medya

Güncel

Bu markette para geçmiyor

Kayseri'deki yardıma muhtaç vatandaşlar, makarnadan peynire, sucuktan kuşbaşı ete, kıymadan temizlik malzemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarını Yardım Marketi’nden para ödemeden karşıladı.



Kayseri’de 2007’den beri faaliyet gösteren ve ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriÅŸ yapabildikleri Yardım Marketi, Ramazan ayı öncesinde vatandaÅŸların yüzünü güldürdü.
9 yıldır gerçekten yardıma muhtaç olanlara el uzatmanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine hizmet verdiklerini ancak Ramazan ayı öncesi yardımların daha anlamlı ve özel olduğunu vurgulayan Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuh Hasyüncü, şöyle devam etti:

“Ä°htiyaç sahibi ailelerimizin ‘Ramazan ayında ne yiyeceÄŸim’ endiÅŸesi taşımadan çocuklarıyla huzurlu bir ÅŸekilde ibadetlerini yapabilmesi için Ramazan gelmeden tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Biz de bunun mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Yardım yaptığımız 250’si Suriyeli 800 ailemiz var. Her aileye fert sayısına göre bir limit belirliyoruz ve bu limit çerçevesinde marketten kendi ihtiyaçlarına göre istedikleri ürünleri alabiliyorlar. Yardım kolisi vermek yerine marketten alışveriÅŸ yaptırmanın daha doÄŸru bir yardım anlayışı olduÄŸunu düşünüyoruz çünkü kolilerin içinde çoÄŸu zaman ailelerin acil ihtiyacı olan ürünler olmayabiliyor. Koli sisteminde 3 kiÅŸilik aileye de bir koli veriliyor 5 kiÅŸilik aileye de bir koli veriliyor. Biz markette aile fertlerine göre limit belirliyoruz. Fert sayısı arttıkça ailelerin alışveriÅŸ limitleri de artıyor.”

Yardım yapacakları ailelerin bizzat evlerine gidip rapor hazırladıklarını anlatan Hasyüncü, şunları kaydetti:

“Bizim için en önemli kriter, gerçekten ihtiyaç sahibi olması. Evde çalışabilecek durumda birisi var da çalışmıyorsa o aileye yardım yapmıyoruz. Bununla birlikte asgari ücretle çalışan ancak maddi anlamda evin ihtiyaçlarına yetiÅŸemeyen ailelere de yardım yapıyoruz. Amacımız yardım faaliyetlerinin suistimal edilmemesi çünkü hayır sahipleri bunları bize gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırmamız için veriyor. Ayrıca bir ailenin baÅŸka bir dernekten yardım alıp almadığına da bakıyoruz. EÄŸer baÅŸka bir dernekten yardım alıyorsa o ailenin de marketten yararlanmasına izin vermiyoruz. Ailelerin evlerinde mobilya, halı, yatak gibi ihtiyaçları varsa o konuda da yardımda bulunuyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.