Sosyal Medya

Güncel

'Güya 'Türk'. Ne Türk'ü?...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıyan oylamada 'evet' oyu veren Türk asıllı vekil Cem Özdemir'e tepki gösterdi, "Oradan çıkıyor bir ukala bir şey hazırlıyor, Alman parlamentosuna sunuyor. Güya 'Türk'. Ne Türk'ü?. Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Ä°stanbul'da Sebahattin Zaim Ãœniversitesi'nde mezuniyet töreninnde konuÅŸtu. 

1915 Olayları'nı 'Soykırım' olarak tanıyan Alman parlamentosuna eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı "Siz önce Holokost'un hesabını vereceksin bu bir. Namibya'da 100 bini aşkın insanı nasıl yok ettiniz onun da hesabını vereceksiniz. " dedi.

Erdoğan, "Siz, Türkiye'ye parlamentosunda sözde Ermeni soykırımı yapacak en son ülkesiniz. Kaldı ki, bizim tarihimizle bu noktada bir sıkıntımız yok" diye devam etti.

Alman parlamentosundaki Türk asıllı YeÅŸiller Partisi vekili Cem Özdemir'i de isim vermeden eleÅŸtiren ErdoÄŸan, oradan çıkıyor bir ukala bir ÅŸey hazırlıyor, Alman parlamentosuna sunuyor. NeymiÅŸ? Birileri de diyor ki güya 'Türk'. Ne Türk'ü. Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım. Bizim yani onun kanının öyle olması, böyle olması bizi ilgilendirmiyor. Ne yaptığı bizi ilgilendiriyor. Nasıl yaptığı ilgilendiriyor, kim adına yaptığı ilgilendiriyor" dedi. 

'Labaratuvar testi lazım'

ErdoÄŸan  Ã¶yle devam etti:

"Birileri diyor ki parlamentodan bu karar çıktı ama Türkiye ile iliÅŸkileri etkilemez diyor, yesinler seni. Bu millet bugüne kadar alnı öne eÄŸik dolaÅŸmadı, dik durmaya devam edeceÄŸiz insanlık suçlarınıza ortak arıyorsaznı baÅŸka yerde arayın. Önümüzdeki dönem öyle görünüyor ki bizim için bol dedikodu dönemi olacak. Hocalarımızın bu asılsız ithamlarla mücadele etmesi lazım" 

'Anneliği reddeden kadın eksiktir'

ErdoÄŸan öncesinde de   KADEM yeni hizmet binasının açılış törenlerine katıldı. Burada yaptığı konuÅŸmada CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, "Kadının iÅŸ hayatındaki konumu onun anneliÄŸini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkâr ediyor demektir. AnneliÄŸi reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın istediÄŸi kadar iÅŸ dünyasında baÅŸarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dâir gerçekleri inkâr eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete, bizim insanımıza ait olmayan bir bakış açısı yıllarca bu konuyu tekeline almıştır. Kadını yaradılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor, tam tersine kadını özgürlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. Altını onu değerli kılan özellikleri bir kenara bırakıp herhangi bir maden haline getirdiğinizde, daha açık bir ifadeyle altınla demiri eşitlediğinizde adaleti sağlamış olamazsınız. Kadın tartışmalarını da ben bu çerçevede değerlendiriyorum."

"Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkâr ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncem. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın istediği kadar iş dünyasında başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır."

"Anneliği reddetmek insanın yarısından, insanlıktan vazgeçmektir"

"Ä°nsanlığın yarısını oluÅŸturan kadın, anneliÄŸiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliÄŸiyle, zerafetiyle, estetiÄŸiyle, iç güdüleriyle, sahip olduÄŸu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeÄŸi bir kenara bırakıp erkekle kadını birbirlerine hasım olarak rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz."

"Kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanın yarısından, insanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu, olmaz. Her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben de yapmıyorum, Rabbim emrediyor, Peygamberimiz söylüyor bunu. Nikâhlanın, çoğalın... Ebedi âlemde diğer topluluklara karşı ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim buyuruyor Peygamberimiz."

"Ãœretmek anneliÄŸe engel deÄŸil"

"Ãœretmek, hayatının her alanında var olmak kesinlikle anneliÄŸe engel deÄŸildir. Ã–zellikle çalışan kadınların anneliÄŸini teÅŸvik için çok önemli düzenlemeler yaptık. Bunu iktidarımız döneminde gerçekleÅŸtirdik. Hamilelik, doÄŸum ve süt izinlerinden, esnek çalışmaya, iÅŸ yerlerinde kreÅŸ zorunluluÄŸuna kadar kadınlarımızın anneliÄŸini kolaylaÅŸtıracak pek çok imkânı devreye soktuk. BaÅŸbakanlığımdan, CumhurbaÅŸkanlığım dönemine kadar hiçbir dönemde olmadığı kadar, kadına ve aileye desteÄŸi biz verdik."

"Her alanda kadınları, çocuklarıyla birlikte kollayan, destekleyen yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Teknolojik imkânlar, kadınlarımızın pek çok işi evinden, çocuklarının yanından yürütebilmesine fırsat veriyor. Velhasıl, iş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum."

"Hayırlı evlatlar yetiÅŸtirilmesi konusunda kadınlarımıza güveniyorum. KADEM’in de buna öncülük edeceÄŸine inanıyorum."

"Beş yıldızlı otellerde lüks iftarlar filan..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı ile ilgili, "Bizim için Ramazan, asla aylardan bir ay değildir. Ramazan manevi değeri yanında bizlerle sorumluluklarımızı hatırlatma yönüyle de ayrıca önemlidir. Bu mübarek ayda şayet soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla, garip gureba ile ailemizle paylaşmıyorsak, Ramazan'ın idrakine varamamışız demektir. Böyle beş yıldızlı otellerde lüks iftarlar vesaire filan... Onlar Rramazan ayının idrakine varamamak demektir" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.